≫ 

Ko je Nilović koga je Crnogorac držao na nišanu na Vračaru: Hapšen je u filmskoj akciji u Durmitoru

Crnogorski državljanin Miloš Miljanović uhapšen je zbog sumnje da je juče sa maskiran i naoružan "uzijem" upao u lokal na Vračaru

  • 3

Pojedini crnogorski mediji preneli su da je meta naoružanog napadača juče u kafiću na Vračaru navodno bio Miloš Nilović zvani Runjo, dok su s njim u društvu bili Vojislav Kostić (39) i Nikola Kovačević (39). Nilović i Kostić, inače kumovi, dovode se u vezu sa crnogorskim "škaljarskim klanom", a protiv obojice su sudski postupci u toku. 

Beogradska policija je uhapsila crnogorskog državljanina Miloša Miljanovića (33) zbog sumnje da je juče oko 17 sati upao maskiran i naoružan "uzijem" u baštu lokala na Vračaru. Policija je prilikom pretresa stana u kom je uhapšen Miljanović pronašla automatski pištolj „uzi“ sa prigušivačem, silikonsku masku i garderobu koju je nosio prilikom ulaska u kafić.

Hapšenje, Vračar, Crnogorac Foto: MUP

Mediji pišu da je uhapšeni Miljanović iz Herceg Novog, navodni član kavačkog kriminalnog klana, a da se sumnja da je imao nameru da napadne pripadnike suparničkog, škaljarskog klana.

Juče se pojavio i snimak nadzorne kamere ovog lokala na kojem se vidi kako maskirani muškarac u crnoj odeći, sa kapuljačom na glavi i oružjem u ruci utrčava u baštu lokala. Gosti koji su se sedeli u baši razbežali su se istog trenutka kada su ga ugledali, padajući preko stolica. Naoružani muškarac zadržao se kratko u bašti, nakon čega se udaljio sa lica mesta. Nijedan metak nije ispaljen.

Mediji su preneli da su među gostima u bašti bile osobe bliske škaljarskom klanu - Miloš Nilović, Nikola Kovačević i Vojisav Kostić, a da je meta navodno bio Nilović.

Ko su kumovi Nilović i Kostić?

Miloš Nilović se u crnogorskim medijima pojavio 2016. godine kada je priveden na informativni razgovor u Budvi, nakon kog mu je “boravak otkazan” (deportovan je), te više ne može ući u Crnu Goru, prenela je "Borba".

Sledeće godine, Miloš Nilović zvani Runjo biva jedan je od desetorice muškaraca koji su uhapšeni u restoranu "Durmitor" na Novom Beogradu. Zbog nedozvljenog nošenja dva pištolja, koji su pronađeni tom prilikom, protiv Nilovića i Mitra Muratovića sudski postupak je u toku.

Škaljarski klan, hapšenje Foto: MUP

Nilovićevo ime pojavilo se u medijima i pre dve godine, kada je ubijen Vladimir Popović, zvani Vlada Pop, vlasnik "Havane". Nilović je sedeo za stolom u kafiću na Zvezdari sa Vladom Popom tog 1. decembra 2018. godine, kada su maskirani napadači upali u lokal i ubili ga na mestu.

Na sahrani Vlade Popa bili su i Nilović i Kostić.

Što se tiče Vojislava Kostića, nekadašnjeg pripadnika žandarmerije, mediji su ranije pisali da se on pojavio na jednom od suđenja u slučaju "Durmitor" u publici i tom prilikom rekao da je Nilovićev kum. Inače, Kostićev brat Zvonimir, uhapšen je zajedno sa Nilovićem u "Durmitoru".

I protiv Kostića vodi se postupak pred sudom. Naime, Kostiću se u slučaju “Havana” sudi zbog iznude 110.000 evra i nanošenja teških telesnih povreda zajedno sa Daliborom Đorovićem. Ovo suđenje počinje ispočetka, jer je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo presudu kojom su bili osuđeni na po tri godine zatvora.

U ovom postupku sudilo se i Vladimiru Popoviću Popu koji je ubijen pre donošenja presude.

(M.Z.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    12. maj 2020 | 21:38

    A otkud on napolje!!!Ako je vec hapsen sudije menjat pod hitno!!!

  • Stiw

    12. maj 2020 | 23:40

    Odakle mu srpsko drzavljanstvo...zajedno sa njim u zatvor onaj ko mu gaje dao, sudija koji ga je oslobadjao za prethodna dela.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA