≫ 

Novi detalji četvorostrukog ubistva u Leskovcu: Svi ubijeni u snu, tela pronađena pokrivena

Osumnjičeni Miloš Ilić danas se u tužilaštvu branio ćutanjem

  • 1
Predrag Ilić, Danijela Radojkovic, Ana, Sara Radojkovic, ubica sin Milos Ilic Foto: Telegraf, Privatna arhiva

Niko od ubijenih u centru Leskovca nije stigao ni reč da izusti, a kamoli da pruži otpor, jer su svih četvoro usmrćeni u snu. Beživotna tela Predraga Ilića (45), njegove nevenčane supruge Danijele Radojković (43), trudne ćerke Ane (19) i pastorke Sare R. (12) pronađena su pokrivena, pa se veruje da su u trenutku nanošenja smrtonosnih povreda čvrsto spavali, kaže izvor "Novosti" blizak istrazi zločina koji je u nedelju uznemirio Srbiju.

Osumnjičenom za zločin Milošu Iliću (20) u utorak po podne isteklo je policijsko zadržavanje, nakon čega je priveden u Više tužilaštvo na saslušanje, gde se, kako saznajemo, branio ćutanjem, pišu "Novosti".

Miloš je prilikom hapšenja priznao da je sekirom ubio oca, maćehu, svoju trudnu sestru i polusestru, ali nije naveo zašto je to učinio.

Život u problematičnim porodičnim okolnostima ostavio je tragove na svim ukućanima, ali je kod Miloša eskaliralo na najbrutalniji način. Da li je ranije planirao ubistvo oca, sestre, maćehe i polusestre ili je to uradio jer mu je u trenutku "nešto kvrcnulo", saznaće se tokom istrage, ali i psihijatrijskog veštačenja, na koje će biti upućen.

- Tokom višečasovnog ispitivanja u policiji, pribrano je pojasnio šta je tačno uradio, tako da nam je to pomoglo u rasvetljavanju zločina, ali nije umeo ili hteo da objasni zašto je to uradio - kaže izvor "Novosti", koji tvrdi da nije bilo verbalnih nesuglasica uoči samog masakra.

- Svi su ubijeni na spavanju.

Miloš Ilić Miloš Ilić : Facebook/Milos Ilic

Osim osumnjičenog, svedoka ovog zločina nema, pa se tako oglasilo i Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja, koje ističe da su "netačne informacije pojedinih medija da je u porodici bilo prisutno maloletno dete, koje je prijavilo nesrećni događaj i koje je jedino preživelo masakr" i navodi da je maloletni sin A. I. od marta 2019. godine smešten u ustanovu socijalne zaštite.

Iz ustanove u kojoj se nalazi A. I. potvrđeno je da je on dobro i da od momenta smeštaja nije napuštao ustanovu. Takođe, Centar za socijalni rad iz Leskovca dostavio je izveštaj u kome se navodi da njima nikada nije bilo prijavljeno nasilje u ovoj porodici. Nasilje nisu prijavili ni članovi porodice, ni škola, ni policija, niti ustanova u kojoj je lečen počinilac zločina, navodi se u njihovom saopštenju i dodaje da se ova porodica nalazi na evidenciji Centra za socijalni rad Leskovac od kraja 2016. godine kao korisnik novčane socijalne pomoći.

Veštačenje

Viši javni tužilac Ljiljana Zlatanović Janković izjavila je za "Novosti" da je u toku preduzimanje predistražnih radnji, po čijem okončanju će biti otvorena istraga.

- Osumnjičeni će biti saslušan, nakon čega će se odlučiti o veštačenju njegove uračunljivosti, kao i o preduzimanju drugih dokaznih radnji u istrazi - potvrdila je Ljiljana Zlatanović Janković navode našeg izvora.

Video: Komšije porodice Ilić: Maćeha je podvodila Miloševu sestru Anu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hufer

    13. maj 2020 | 01:42

    Kako su se to onda svađali oko para pa ih je ovaj nažalost ubio? Nešto tu ne štima 🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA