• 1

Masakr u Jabukovcu: Maja ima alibi, svedoci kažu da je bila na drugom mestu

Maja Bađukić jedino što priznaje jeste da je bila u vezi sa Pernićem, dok sve ostalo negira

  • 1
žrtva jabukovac Davor Pernić

Foto: Facebook, Privatna arhiva

Maja Bađukić ima alibi za dan kada je, navodno, počinjeno četvorostruko ubistvo u Jabukovcu, zbog čega se traži dopunska istraga kako bi se ustanovilo da li je masakr počinjen baš tada. Po izjavama svedoka Maja, koja se sumnjiči da je počinila ubistva zajedno sa Davorom Pernićem, tada je bila na drugom mestu.

Viši sud u Negotinu vratio je Višem javnom tužilaštvu u tom gradu optužnicu protiv Davora Pernića iz Jabukovca (36) i Maje Bađikić (26) iz Dupljana, optuženih da su 7. avgusta prošle godine ubili Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53), na salašu u mestu Velja Vratne.

Od Tužilaštva se traži da se obavi dodatna istraga, koja za cilj ima da se ustanovi tačan datum kada je masakr počinjen. Pored toga, zahteva se i da se utvrdi starost opušaka u okolini mesta zločina, na kojima su pronađeni DNK tragovi Maje Bađikić, pišu "Novosti".

- Imajući u vidu da Maja Bađikić ima alibi za dan kada je, navodno, počinjen zločin, traži se dopunska istraga da se ustanovi da li je masakr počinjen baš tada - saznaju "Novosti" od izvora bliskom istrazi.

- Naime, po izjavama svedoka, ona je tada bila na drugom mestu i nikako nije mogla da učestvuje u zločinu, a i ona sama tvrdi da nikada nije bila na imanju Kazimirovića. Jedino što priznaje jeste da je bila u vezi sa Pernićem, dok sve ostalo negira.

Zasad se zna da neće biti ekshumacije leševa, kako bi se ustanovio datum izvršenja zločina, već će se dodatne analize obaviti na uzorcima koji su već u toku postupka prikupljeni. Ono što je sporno jeste i činjenica da su opušci pronađeni gotovo pet meseci od izvršenja zločina.

Uz to, na te tragove je istražnim organima ukazao upravo Pernić, koji je prvobitno dao izjavu da je zločin počinio sam, a onda je, nakon izvesnog vremena, promenio iskaz. Sud smatra i da veštaci moraju da se izjasne i objasne da li DNK trag može toliko dugo da ostane na opušcima, koji su bili izloženi različitim vremenskim uslovima.

Tužilaštvo u Negotinu je podiglo optužnicu sredinom februara, a Perniću i Bađikićevoj se njome na teret stavljaju teška ubistva i nedozvoljeno držanje oružja. Pernić je odmah priznao zločin, ali je kasnije i ustvrdio da je sve organizovala Maja, jer su, navodno, Kazimirovići imali novca. Tvrdio je da ima i dokaze za to u svom mobilnom telefonu.

Međutim, posle preslušavanja snimaka razgovora, koje su mobilnim telefonom, ali i putem aplikacija sa društvenih mreža, vodili njih dvoje, Maja je puštena iz pritvora i nalazi se na slobodi, jer tu nisu pronađeni čvrsti dokazi koji bi nju povezali sa zločinom.

Istraga protiv policajca

U osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu u toku je i postupak protiv kriminalističkog tehničara iz Policijske stanice u tom gradu, koji je bio zadužen da, po serijskim brojevima, čuva novac pronađen nakon masakra na salašu Kazimirovića. On je, međutim, uzeo oko 8.000 evra. Delo je, uz obrazloženje da je "morao da vrati neke dugove", priznao uz opasku da bi taj novac vratio čim reši probleme u koje je zapao, pišu "Novosti".

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • WILSON

    Neki pošten policajac,i on da radi u policiji....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima