• 0

Kako su sprski carinici jednim uređajem otkrili da se nešto ozbiljno krije u rezervoaru kamiona

Buster je potvrdio sumnje carinskih službenika

  • 0

Na izlazu graničnog prelaza Vatin, ka Rumuniji, carinici su noćas sprečili krijumčarenje gotovo 5.500 paklica cigareta skrivenih u rezervoaru jednog kamiona.

Krijumčarenje cigareta je otkriveno na prelazu Vatin, kada je na red za redovnu izlaznu kontrolu pristigao kamion novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao vozač (52) iz Novog Pazara.

Vozač je tvrdio da osim građevinskih blokova koje je prevozio ka Rumuniji u kamionu nema ničeg što bi trebalo da se prijavi. Međutim, carinici su tokom inicijalnog pregleda vozila uočili nepravilnosti u zvuku u predelu rezervoara. Zbog toga je kamion  podvrgnut detaljnoj kontroli na licu mesta.

Busterom, uređajem za merenje gustine materije, potvrđene su sumnje carinskih službenika, jer je prisustvo tečnosti detektovano samo na početku rezervoara, a kako se odmicalo ka sredini, vrednosti su ukazivale na prisustvo čvrste materije.

Granicni prelaz Vatin, krijumčarenje

Foto: Uprava carina

Carinici su potom rezervoar pregledali i iznutra koristeći fiber optiku, a mikro kamera tog uređaja potvrdila je da je pregrađen limom.

Zbog toga je probušena kontrolna rupa na zadnjem delu rezervoara i tada su se pred službenicima ukazale krijumčarene cigarete. Na rezervoaru je potom napravljen veći otvor kroz koji su cigarete mogle da se izvade i ubrzo je otkriveno da se u pregrađenom delu rezervoara ovog kamiona krije 5430 paklica cigareta ''Golden Bird'' bez akciznih markica.

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, a kamion i krijumčarene cigarete će biti pod carinskim nadzorom do njegovog okončanja.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima