≫ 

Korupcija u poljoprivredi u Novom Sadu: Podmićivao tri inspektora da favorizuju njegovu laboratoriju

Policija je uhapsila 4 osobe

  • 1

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem tužilaštva za suzbijanje korupcije u Novom Sadu i Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, uhapsila četiri osobe zbog davanja i primanja mita, saopštio je danas MUP.

Odgovorno lice jedne laboratorije u Beogradu A.O. (54), uhapšen je zbog sumnje da je davao mito kako bi njegova laboratorija dobila prednost prilikom slanja uzoraka za analizu ispravnosti hrane i industrijskih proizvoda i sirovina.

Zbog sumnje da su primali mito, uhapšeni su i P. R. (56), granični veterinarski inspektor, M. S. (60), sanitarni inspektor, kao i D. I. (51), fitosanitarni inspektor.

U saopštenju MUP-a se precizira da postoji sumnja da je A. O. trojici osumnjičenih za primanje mita, dao različite svote novca, u ukupnom iznosu od 878.870 dinara, kako bi oni zauzvrat prilikom vršenja službenih radnji dali prednost njegovoj laboratoriji prilikom slanja uzoraka za analizu ispravnosti hrane i industrijskih proizvoda i sirovina.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Video: Potera policije u Beogradu i hapšenje jednog navijača

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Reciklirani

    13. maj 2020 | 16:55

    Po meni ne treba kaznjavati ovog ko je dao mito, samo ovi sto su primili. I to drakonski.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA