≫ 

Vatrene stihije gutale sve pred sobom: Serija požara u Čačku, kod Vrbasa, Prokuplju i Leposaviću

U požaru u Prokuplju bilo je povređenih ljudi, kod Leposavića tri porodice ostale bez krova nad glavom

  • 0
Čačak požar, Novi Sad, Pancevo Foto: RINA.rs, Tanjug/Jaroslav Pap, Printskrin: Youtube/013 info

Od petka do danas, požari su izbili u Čačku, kod Vrbasa, Prokuplju i Leposaviću, a vatrene stihije ne samo da su pričinile materijalnu štetu, već je bilo i povređenih ljudi, a neki su ostali i bez krova nad glavom.

Poslednji u nizu velikih požara dogodio se jutros oko četiri sata u čačanskom naselju Ljubić, kada je goreo objekat "Agrotehne". Vatru je prvi video komšija iz susedne pekare i odmah pozvao vatrogasce.

Pričinjena šteta na objektu je izuzetno velika, jer je izgoreo skoro sav inventar. Vlasnik objekta je istakao da je dobro što požar nije stigao da magacina u kom se nalazi hemija, jer tada, kako je rekao, ne bi lako uspeli da savladaju vatrenu stihiju.

Nadležni organi će utvrditi uzrok požara.

Požar u zgradi, evakuisani stanari

Noćas, oko 2 sata posle ponoći izbio je veliki požar u zgradi u Stevana Mokranjca 4 na Detelinari u Novom Sadu, preneo je portal NS uživo.

Oko sat vremena nakon što su vatrogasci pokušavali da obuzdaju požar, plamen na krovu zgrade prešao je na krov susedne zgrade, a u jednom momentu je odjeknula jaka eksplozija.

Prema prvim informacijama, eksplodirala je butan boca u jednom od stanova koji su zahvaćeni požarom.

Poginulih nema, a lakše su povređene dve osobe, koje su zadobile opekotine šake.

Požar je lokalizovan oko 3 časa, nakon čega je potpuno ugašen. U intervenciji je učestvovalo 16 vatrogasaca-spasilaca sa sedam vatrogasnih vozila. U saopštenju MUP-a navodi se da tom prilikom nije bilo povređenih osoba, kao i da su stanari zgrade su na vreme evakusiani.

Povređene dve osobe u vodotornju

Ranije noćas, pred ponoć, u požaru koji je izbio u starom vodotornju na železničkoj stanici u Prokuplju povređene su dve osobe.

Vatrogasci sa dva vozila bili su na terenu. Kurir je javio da toranj gori iznutra.

Kako su nezvanično saznali, dve osobe, beskućnici koji inače žive u ovom tornju, povređene su i hitno prebačene u prokupačku bolnicu.

Ne zna se da li su životno ugroženi. Ipak, Kurir navodi, osobe koje su bile u ovom starom zdanju, a koje je pola napravljeno od drveta, uspele su da izađu na drugu stranu kada je izbio požar, koji je glavni ulaz potpuno blokirao.

Gorela zgrada Stovarišta građevinskog materijala

Veliki požar u Zmajevu kod Vrbasa uništio je juče zgradu Stovarišta građevinskog materijala, u kojima je bila uskladištena plastika. Šest vatrogasnih jedinica sa deset protivpožarnih kamiona iz Vrbasa, Novog Sada, Kule, Kucure i Kisača četiri sata je gasilo vatru, čiji se gusti crni dim dizao do visine od 50 metara.

Pretpostavlja se da je do požara došlo usled paljenja suve trave u dvorištu stovarišta. Vatra je, prema rečima očevidaca, zahvatila najpre deo objekta, a potom i uskladištenu plastiku, pretvorivši ubrzo celu zgradu u ogromnu buktinju, prenele su "Novosti".

Tri porodice ostale bez krova nad glavom

Požar, vatrogasci Foto-ilustracija: Shutterstock

U požaru koji je u petak izbio u rudarskom naselju Belo Brdo kod Leposavića, u vatrenoj stihiji izazvanoj spojevima na dalekovodima, bez krova nad glavom ostale su tri porodice.

Naime, prema rečima Zorana Todića, predsednika Privremenog organa opštine Leposavić, bez doma su ostale tročlana porodica Vučetić, kao i porodice Ilić i Vukodinović sa po dva člana, prenele su "Novosti".

-Požar prouzrokovan nakon pada žica dalekovoda izbio je u šumi, a ubrzo se proširio na stambenu zgradu. Iako je materijalna šteta velika, sreća je da nije bilo žrtava - istakao je predsednik Todić koji u izjavi za "Novosti" navodi da je ovim porodicama obezbeđen privremeni smeštaj kao i da će opštine Leposavić u saradnji sa državom rešiti gubitak koji su meštani Novog Brda pretrpeli.

Inače, stanari ove zgrade istiakli su da im je u požaru sve izgorelo a da su stradale i 22 košnice pčela. Jedino što su uspeli, kako su izjavili posle požara, jeste da izvuku deo garderobe i dokumenta.

Video: Vatrogasci ne mogu da obuzdaju vatru zbog vetra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA