≫ 

Radnice Centra za socijalni rad u Vranju dobile telefon od 1.000 evra da poguraju usvajanje deteta

Mito je navodno dala osoba iz Bujanovca, koja u to vreme nije bila u Srbiji, pa nije postojala osnova da se donese rešenje o usvajanju

  • 4
Hapšenje, uhapšen, policija, lisice Foto ilustracija: Shutterstock

Za dvoje socijalnih radnika iz Vranja posebno odeljenje za suzbijanje korupcije u Nišu u ponedeljak ujutro odredilo je zadržavanje jer su kao službenici Centra za socijalni rad u junu 2019. godine navodno primili mito od porodice koja je želela da usvoji dete, kao "voditelji slučaja u predmetu usvojenja" jednog deteta.

Sumnja se, kako saznaje juGmedia, da je jedna službenica navodno primila na poklon mobilni telefon u vrednosti 1.000 evra od osobe iz Bujanovca da donese rešenje kojim se zasniva usvojenje deteta, iako davalac mita u to vreme nije bio u Srbiji već u inostranstvu, zbog čega nisu postojali uslovi da se donese takvo rešenje.

Drugoosumnjičena osoba je u tome navodno pomogla tako što je napisala izveštaj u kome je lažno prikazano da se navodni davalac mita nalazi u Srbiji, te da postoje uslovi da usvoji dete.

Video: Policija zaustavila automobil, a kad su otvorili gepek, iste sekunde palo je hapšenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravnik

    18. maj 2020 | 17:28

    Sigurno su uzele mito.Godinama u Krusevcu, postoji sprega u Centru, sa cetiri advokatice i sudovima, u Trsteniku i VRNJACKOJ Banji. Te advokatice su poznate, i u Apelaciji u Kragujevcu i Krajnjoj instanci u Visokom kasacionog sudu u Beogradu.. Bas tu ima sudija iz Vrnjacke Banje, nekada Predsednici suda u BAS toj Banji?! To je sve umrezeni i cvrsto povezano?! A, zasto, pa zarad para?! Neka odredjene sluzbe provere, ako imaju petlju i to iznesu javno kao sto javno i TELEGRAF PISE?!

  • Orbod

    18. maj 2020 | 19:49

    Većina radnica u centrima su korumpirane. Imam ja iskustva sa takvom jednom.

  • нс

    18. maj 2020 | 15:23

    Вероватно узела мито од шиптара.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA