"Bacio sam se na pod da izbegnem rafal": Domar Branko o dvostrukom ubistvu u školi u Erdeviku

Začuo se rafal, sve se zaprašilo, a ja sam se bacio pod sto. Ničeg se više ne sećam, jer sam se onesvestio, verovatno od šoka, priča Branko Matijević

  • 5
Erdevik ubistvo, Branislava Gnjidić, OŠ osnovna skola Sava Šumanović Foto: Telegraf, Printskrin: Youtube/Kopernikus RTV Šid

Vozač Miroslav i ja sedeli smo za stolom, jedan prekoputa drugog. U jednom trenutku, preko njegovog ramena ugledao sam Predraga, koji je u ruci držao automatsku pušku. Začuo se rafal, sve se zaprašilo, a ja sam se bacio pod sto. Ničeg se više ne sećam, jer sam se onesvestio, verovatno od šoka.

Ovako, za "Novosti", govori Branko Matijević, domar u Osnovnoj školi "Sava Šumanović" u Erdeviku, jedini živi svedok dvostrukog ubistva koje se dogodilo prošlog petka oko 9.30. Žrtve ovog zločina, Branislava G. (49), supruga osumnjičenog, koja je bila i direktorka ove obrazovane ustanove i Miroslav B. (55) iz Šida, koji je radio kao školski vozač, sahranjeni su u nedelju u razmaku od sat vremena. Osumnjičenom za dvostruko ubistvo, Predragu G. (53) iz Šida, posle saslušanja određen je pritvor do 30 dana i on je smešten u pritvorsku jedinicu KPZ u Sremskoj Mitrovici.

Matijević, koji je duže od četiri godine živeo u prostoriji namenjenoj školskom domaru, posle kravog zločina napustio je tu prostoriju, jer, kako kaže, ne može tamo više da se vrati. Slike strave i užasa i dalje mu prolaze pred očima. Na putu prema Moroviću, gde je krenuo da oda poslednju počast čoveku koji je baš sa njim proveo poslednje trenutke života, drhtavim glasom prisetio se tog kobnog dana.

Erdevik ubistvo, Branislava Gnjidić, OŠ osnovna skola Sava Šumanović Foto: Telegraf

- Niko nije mogao ni da nasluti da će se tako nešto desiti. Tog jutra, kao i ranije, Miroslav je došao kod mene dole u podrum, sedeli smo za stolom, vodili uobičajane razgovore. On je bio okrenut leđima prema vratima. Iznenada sam preko njegovog ramena ugledao Predraga. Bojić je skočio u stranu, a Predrag je bez i jedne reči otpočeo paljbu - govori Branko za "Novosti", koji kaže da mu je Miroslav gotovo sigurno spasao život, jer da nije ustao od stola možda bi i on bio pogođen.

Kako kaže, Branislava i Miroslav ostaće mu u najlepšim sećanjima. Opisuje ih kao dobre, sposobne, radne i vredne ljude. Na pitanje da li je on znao za ljubavnu vezu izmeđe direktorke i vozača, domar kaže:

- Šta se dešavalo između njih, stvarno ne znam. Oni dođu na posao i odu, odrade šta treba. Njihov privatni život, njihova stvar.

Saslušan Predrag G.

Erdevik, dvostruko ubistvo Foto: Telegraf.rs

Prema izjavi izvora "Novosti", bliskog istrazi, Predrag je u svoju suprugu Branislavu rafalnom paljbom ispalio oko 20 metaka, a u Miroslava pet. Zločin je počinio iz automatske puške, koju je odložio na beton školskog dvorišta kada ga je zaustavio policajac.

Predrag se posle ubistva sam predao policajcima, a prekjuče se u tužilaštvu žalio da mu nije dobro. Pričao je samo o tome koliko je voleo Branislavu, ali ne i o samom zločinu za koji je osumnjičen, preneo je "Informer".

- Do srede 13. maja imao sam najlepšu ženu, najpametniju, najbolju domaćicu. Voleo sam je najviše na svetu, a ostao sam bez nje... Bio sam u situaciji da imam sve, a sada nemam ništa. Međutim, uhvaćena je u preljubi, priznala je to 13. maja i meni i sinu. Rekla je da je u ljubavnoj vezi već pest meseci - naveo je Predrag.

Žalila se

Olgica G. majka ubijene Branislave ranije je za "Telegraf" ispričala da su problemi u porodici počeli su kada se mlađi sin razboleo, a sve je kulminiralo kada je Branislava unapređena u direktorku škole. Branislava je majci rekla da više ne može da živi sa njim.

Ona je rekla da je noć pre ubistva Predrag došao u njenu kuću, u želji da se Branislava i on pomire.

- Pokušao je da uđe, ali je mi je Branislava rekla: "Majko, ne puštaj ga, ubiće me". Pokušavala sam da ga smirim i rekla sam mu: "Sačekaj 15 dana da se smiri situacija, pa tek onda pričajte, da rešite stvari" - ispričala je Olgica i dodala da je on i sutradan ujutru, ponovo dolazio i zvao, ali je majka to isto rekla.

Nakon toga je otišao po lekove za smirenje, koje nije uspeo da dobije bez recepta, a onda je otišao i ubio Branislavu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    19. maj 2020 | 09:24

    Trebao si na drvo da se popneš... Slušaj lika šta priča.

  • 🤡

    19. maj 2020 | 11:10

    Cuj ovoga,nije znao,celo selo zna da su bili u ljubavnoj vezi,a on kao nije znao!!

  • Тодорић

    19. maj 2020 | 10:28

    Обавезно психијатријско вештачење пре склапања брака.Раније се у малим срединама знало чије породице су за избегавање.Данас је нормално,када те матичар пита да ли имаш наследне душевне болести,да слажеш,јер то нико не проверава...и онда се деси оваква ствар...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA