≫ 

Centar za socijalni rad se pobrinuo za decu iz Prijepolja: Požari u kući Tomaševića još su misterija

Misterija požara u selu Suvodo tako je ostala nerazjašnjena, ali je činjenica da, nakon hapšenja Kose Tomašević, više nije bilo izbijanja vatre

  • 5
Prijepolje požar Foto: RINA

Maloletnici koji su bili smešteni u hraniteljsku porodicu Kose Tomašević, žene koja je uhapšena nakon niza požara koji su se desili u kućama u naselju Suvodo kod Prijepolja, izmešteni su u sigurno okruženje, kazali su nam u Ministarsvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Ipak, detalje u vezi sa postupkom, kao i navodnim požarima u naselju Lazarevac koji se povezuju sa maloletnicima, oni nisu mogli da komentarišu zbog zaštite dece.

- Centar za socijalni rad - organ starateljstva nadležan za zaštitu dece bez roditeljskog staranja, blagovremeno je preduzeo mere zaštite dece, u skladu sa svojim nadležnostima, pa su deca koja su se nalazila u hraniteljskoj porodici u Prijepolju, nakon dešavanja u toj porodici, premešteni u drugo, po njih bezbedno okruženje, gde se i sada nalaze - kazali su u Ministarstvu.

Prijepolje, požari Foto: RINA.rs

Na pitanja o tome da li postoje sumnje da su deca izazvala požare i u mestu gde su sada smeštena, kao i da li centar sprovodi određene mere po tom pitanju, nisu mogli da nam odgovore.

- U odnosu na Vaša pitanja koja se odnose na lične podatke dece, nismo u mogućnosti da Vam damo takve podatke, s obzirom na to da su isti zaštićeni Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, kao i Porodičnim zakonom, koji isključuje javnost iz porodičnih odnosa. U odnosu na Vaša pitanja koja se odnose na davanje informacija o požarima i istrazi u vezi sa tim, obaveštavamo da ovo ministarstvo nije nadležno za davanje takvih informacija - kazali su u Ministarstvu.

Požar naselje Suvodo Prijepolje Foto: Rina.rs

Kada su u pitanju požari u Lazarevcu, obratili smo se Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Objasnili su nam da ovi maloletnici ne mogu krivično da odgovaraju.

- Deca u Lazarevcu krivično-pravno nisu odgovorna spram godina. Obavešteno je naše odeljenje za maloletnike, ali je sve mere preduzeo Centar za socijalni rad - kazali su nam, dok su nas za slučaj Prijepolje uputili na tamošnje tužilaštvo, od kojeg čekamo odgovor.

Misterija požara u selu Suvodo tako je ostala nerazjašnjena, ali je činjenica da, nakon hapšenja Kose Tomašević, više nije bilo izbijanja vatre. Meštani, kao i njen suprug Zoran, uvereni su da je ona nevina i da nije logično da sama spaljuje, a potom ulaže u obnovu sopstvene kuće.

Video: Serija spontanog samozapaljivanja kuća u Prijepolju: Stručnjaci nemaju objašnjenje

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novi požari

    19. maj 2020 | 21:22

    Ukoliko je istina to da su deca nakon što su premeštena u drugu porodicu u drugo mesto tamo izazvala tri nova požara, onda zaista treba da se prover da li ta žena treba da bude u pritvoru 30 dana. Strašno bi bilo da nevin čovek sedi bez razloga tako dugo u pritvoru.

  • ?

    19. maj 2020 | 20:24

    Neka se pobrinu za UKRADENO dete, bebu od nekoliko meseci, od Sandre Obradovic! Dete ne pripada ocu, dakle, to je kradja. I uz to, centar za socijalni rad je rekao da MAJKA sme da vidja dete ponedeljkom, sredom i petkom. SRAMOTA!

  • LELE

    19. maj 2020 | 22:07

    Deca upalili kuću kuku meni šta uradiše

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA