≫ 

Tri godine i tri meseca zatvora: Kažnjen Nišlija koji je izbo nožem prosjaka

Kao mogući motiv obračuna koji je maloletnika umalo koštao života, pominjalo se navodno Boškovo dobacivanje Milanovoj devojci

  • 3
Boško Stanković Boško Stanković / Foto: Privatna arhiva

Nišlija Milan Z. (24) osuđen je na tri godine i tri meseca zatvora jer je izbo nožem 15-godišnjeg prosjaka Boška Stankovića iz aleksinačkog sela Prćilovica.

Presuda mu je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je Milan zaključio sa Višim javnim tužilaštvom. Istovremeno, on je pristao da dečaku plati pola miliona dinara na ime nadoknade štete jer mu je naneo teške telesne povrede opasne po život.

Nezapamćeni zločin dogodio se 15. decembra prošle godine na Bulevaru Zorana Đinđića u neposrednoj blizini niškog Kliničkog centra. Kako je utvrđeno tokom istrage, dečak je umalo ubijen bez ikakvog razloga, jer se napadač i njegova žrtva uopšte nisu poznavali.

- Ono što je utvrđeno tokom istrage je da je tinejdžer stajao ispred pekare kada su kraj njega prošli Milan i njegova devojka. Mladić je prišao prosjaku, izvadio nož iz jakne i zadao mu jedan udarac u stomak. Oružje je vratio u džep i mirno se odšetao. Sutradan je uhapšen, ali nije objasnio zbog čega je to učinio jer je tvrdio da se ničeg ne seća.

Prethodnu noć je po sopstvenom priznanju proveo u kafani, pa je bio još mamuran. Veštačenjem je ustanovljeno, što je i uzeto u obzir prilikom odmeravanja kazne, je da je bio smanjeno uračunljiv ali ne do stanja bitnog što bi ga oslobodilo krivične odgovornosti – navode naši sagovornici iz istrage.

Kao mogući motiv obračuna koji je maloletnika umalo koštao života, pominjalo se navodno Boškovo dobacivanje Milanovoj devojci.

bosko stankovic Mesto ubadanja / Foto: Telegraf.rs

- Moguće je da je to zaista bio okidač za zločin, jer je dečak poznat po takvom ponašanju, što svakako nije opravdanje za pokušaj ubistva – objašnjavaju naši izvori.

Medicinskim veštačenjem ustanovljeno je da je Boško zadobio teške telesne povrede koje su zahtevale hiruršku intervenciju.

- Nož je ušao u trbušnu duplju i oštetio jetru. U trenutku nanošenja to su bile povrede opasne po život. Prava je sreća što se to dogodilo ispred bolnice, u suprotnom bi maloletnik iskrvario – kažu naši sagovornici.

Zbog težine nanetih povreda, sud je obavezao Milana da Bošku isplati 300.000 dinara na ime pretrpljenih bolova. Međutim, kako se navodi u presudi, on je sa Boškovim punomoćnikom postigao dogovor da mu plati još 200.000 dinara mimo onog što mu je dosudio sud.

Više javno tužilaštvo se složilo predlogom Milanovog branioca da mu se ukine pritvor u kojem se nalazio od dana hapšenja te da mu se zameni blažom merom, zabranom napuštanja stana uz primenu elektronskog

nadzora. S obzirom na to da je doneta na osnovu sporazuma o priznanju krivice, presuda je pravosnažna.

Video: UZNEMIRUJUĆI SNIMAK! Hladnokrvno ubistvo beskućnice usred dana na ulicama Rio de Žaneira

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • krusevac

    19. maj 2020 | 23:18

    I zbog dobrog vladanja ima da izadje za jedno 2,5 godine maksimalno! Jel realno?! Koje su mu bile olaksavajuce okolnosti? Sto je zrtva prosjak ili zato sto je maloletan ili sta?! Ludilo mozga! Nema pravde u srpskim sudovima gospodo!

  • Balkanski spijun

    20. maj 2020 | 01:20

    zbog naivnog/potplacenog sudije i nakaradnog sistema ocekujte da delo ponovi za koju godinu i to nekoliko puta ... 1.nosio je noz znaci svesno je hteo da povredi nekog! 2.poteze noz na uvredu ne u samoodbrani .. 3.nanosi teske telesne povrede a to je pokusaj ubistva! odlazi sa mesta bez prijavljivanja sukoba policiji ?!?!? cudno a ? zar za sve ovo nebi trebao dobiti 10-12 tak godina realno?!?!??! sta je tu olaksavajuce ??????

  • Deki

    26. januar 2021 | 23:11

    Bruka i sramota za sudstvo, sram da vas bude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA