≫ 

Očuhu iz Kragujevca koji je osumnjičen da je dodirivao pastorku preti do 5 godina zatvora

Protiv osumnjičenog L. R. PU u Kragujevcu podnela je krivičnu prijavu 15. maja, zbogsumnje da je učinio krivično delo nedozvoljene polne radnje, na štetu maloletne J.S. iz Kragujevca

  • 1
Devojčica, zlostavljanje, plače, romkinja Foto: Profimedia/Alamy

L. R. (64) iz Kragujevca koji je uhapšen zbog sumnje da je neprimereno dodirivao svoju maloletnu pastorku (12), ukoliko se dokaže da je kriv, preti zatvorska kazna od šest meseci do pet godina.

Kragujevčanin L. R. uhapšen je 14. maja zbog sumnje da je neprimerno dodirivao devojčicu čiji je očuh, potvrđeno je "Telegrafu". Nakon zadržavanja od 48 sati, L. R. je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

U odgovoru "Telegrafu" iz OJT u Kragujevcu u vezi s ovim slučajem piše da je PU u Kragujevcu protiv osumnjičenog L. R. podnela krivičnu prijavu 15. maja, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo nedozvoljene polne radnje, na štetu maloletne J.S. iz Kragujevca.

Za navedeno krivično delo propisana je kazna zatvora u trajanju od  6 meseci do 5 godina, navode u tužilaštvu.

- Nakon saslušanja osumnjičenog L. R., na predlog ovog tužilaštva, Osnovni sud u Kragujevcu je protiv istog odredio pritvor, koji može trajati najduže 30 dana, zbog postojanja opasnosti i okolnosti koje ukazuju da će uticati na svedoke i da će ponoviti delo. U toku je sprovođenje dokaznih radnji - navode u OJT u Kragujevcu i dodaju da ostale informacije, imajući u vidu da je oštećena maloletno lice, ne mogu biti saopštene.

Podsetimo, prema pisanju medija za ovaj jezivi slučaj saznalo se kada je devojčicina nastavnica iz škole pročitala njen sastav. U sastavu je trebalo da deca napiše rad u kome će otkriti jednu svoju tajnu, a potom su ih fotografisali i slali nastavnici na Vajber, što je devojčica videla kao način da izađe iz očuhovih kandži.

Prema pisanju medija, devojčica je opisala da je mamin muž neprimereno dodiruje kada ostanu sami. Navodno, navela je da ju je mazio po grudima i intimnim delovima tela i pretio joj da to nikome ne govori, jer će se onda dogoditi nešto loše, kao i da to mora da bude njihova tajna.

Školski psiholog obavio razgovor sa devojčicom, u kom je ona potvrdila sve ono što je napisala u domaćem zadatku. Škola je obavestila policiju i tužilaštvo i osumnjičeni muškarac je uhapšen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peragenije

    21. maj 2020 | 15:11

    Изаћи ће за пар година, због "примерног" владања. И у круг... Ужас какви су нам закони.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA