≫ 

Pančevac utajio 304 miliona dinara: Dve godine preprodavao robu bez dokumentacije o poreklu

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu

  • 1
Hapšenje, uhapšen biznismen, lisice, mito, korupcija Foto ilustracija: Shutterstock

Poreska poliicja u saradnji sa MUP-om uhapsila je preduzetnika iz Pančeva zbog sumnje da je utajio porez i nedozvoljeno trgovao čime je oštetio državu za oko 304,6 miliona dinara.

Osumnjičeni je, kako je saopšteno iz Poreske uprave, od jula 2017. do oktobra 2019. godine, nabavljao i prodavao robu raznim kupcima bez dokumentacije o poreklu.

On je tako obavljanjem neregistrovane delatnosti i prometom dobara preko preduzetničke radnje ostvario prihod od 580.411.436 dinara, koji mu je isplaćen u gotovini, a da pri tome nije podneo prijavu za registrovanje PDV i nije obračunao i platio PDV u vrednosti od 93.421.125,00 dinara, navodi se u saopštenju.

Takođe, nije evidentirao ni porez na ostale prihode u iznosu od 133.271.263 dinara i godišnji porez na dohodak građana u iznosu od 77.918.485 dinara.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu.

Video: Pala velika, organizovana kriminalna grupa u Beogradu

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viktor

    21. maj 2020 | 14:54

    Brale pa ako za porez dodješ skoro 3 miliona eura koliko si crni zaradio? Svaka čast na sposobnosti a ugasio si ga u svakom slučaju odvaliće te! Pa znas da od poreza niko ne bezi i tolika kinta se obrce a nije ti bilo dosta 😂. Koliko je dosta brale???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA