≫ 

Tragedija u Pančevu: Dečak poginuo od strujnog udara, popeo se na vagon

Nesreća se dogodila večeras oko 18.00 časova, a na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a i Hitne pomoći

  • 18
Hitna pomoć Foto: Shutterstock

Jedan dečak poginuo je večeras u železničkoj stanici Pančevo Varoš od strujnog udara iz kontaktne mreže, kada se popeo na vagon koji se nalazio na četvrtom koloseku i na taj način ušao u zonu opasnosti od voznog voda.

Nesreća se dogodila večeras oko 18.00 časova, a na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a i Hitne pomoći, potvrđeno je za Telegraf.rs.

"Infrastruktura železnice Srbije" žali zbog tragedije koja se dogodila i izražava saučešće porodici nastradalog dečaka.

- I ovom prilikom "Infrastruktura železnice Srbije" apeluje i upozorava da se poštuju upozorenja i da se niko ne penje na vagone, kako bi se sprečili ovakvi događaji i sačuvali ljudski životi. Kroz kontaktnu mrežu prolazi struja napona od 25 hiljada volti, a da bi se nesreća dogodila nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujni luk koji može biti udaljen i po nekoliko metara od kontaktne mreže - navodi se u saopštenju Infrastruktura železnica Srbije.

Zbog penjanja na vagone, od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže godišnje na srpskim prugama nastradaju tri do četiri osobe, a najčešće je reč o mladima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    24. maj 2020 | 21:21

    Jel IKO pazi na te vagone ima li cuvara tamo ili je SVE na izvolte SRAM VAS BILO.

  • JO

    24. maj 2020 | 21:16

    Popeo se na vagon i poginuo 27 put. Dokle više?

  • Pancevac

    24. maj 2020 | 21:22

    Tu se dnevno na hiljadu ljudi penje na vagone da bi presli sa jednog naselja na drugi. A malo dalje je nadvoznjak, pa svakog mrzi da ide okolo pa idu tuda kroz stanicu i preko vagona. I tako vec 30 godina...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA