≫ 

Mladi bokser (21) ispao iz kanua u Drinu i utopio se: Beživotno telo ugledali ribolovci

A. Z. se proteklih dana sa ekipom bokserskog kluba iz Bačkog Petrovca nalazio na pripremama u Bajinoj Bašti

  • 4
Perucac, perucacko jezero, Bajina Basta Foto: Telegraf

Vatrogasci iz Bajine Bašte i Užica izvukli su danas popodne iz Drine beživotno telo mladića A. Z. (21), boksera iz Bačkog Petrovca koji se juče utopio u ovoj reci pošto je ispao iz kanua, pišu Novosti.

Telo utopljenika, nasukano u kamenjar u plitkom delu reke primetili su ribolovci sa bosanske strane Drine posle čega je usledila akcija vatrogasaca.

A. Z. se proteklih dana sa ekipom bokserskog kluba iz Bačkog Petrovca nalazio na pripremama u Bajinoj Bašti. Juče popodne otišao je sa jednim klupskim drugom da se kanuom provozaju Drinom od podnožja brane u Perućcu do Crvice gde im se nalazio kamp.

U mestu Beserovina, četiri kilometra nizvodno od Perućca, kanu se prevrnuo i iz njega su ispala obojica boksera. A. Z. je nestao ispod površine vode, dok je njegov klupski drug uspeo da dohvati plovilo, ispravi ga i sedne u njega. Neko vreme je pokušavao da pronađe A. Z. i pomogne mu, a kada je shvatio ga je progutala Drina nastavio je da vesla do Crvice gde je ostatak ekipe obavestio šta se dogodilo. Odmah su alarmirani policija i vatrogasci.

Usledila je pretraga priobalja na desnoj obali Drine koja nije rezultirala. O slučaju je odmah obaveštena Žandarmerija koja je za danas najavila dolazak vatrogasnog tima.

Danas oko podne, dok su vatrogasci iz Bajine Bašte i Užica iščekivali da pristigne ronilački tim Žandarmerije i da otpočne pretraga korita reke, bajinobaštanski ribolovci koji su pecali sa bosanske strane Drine primetili su beživotno telo.

Nalazilo se dvadesetak metara od leve obale, navučeno u deo reke koji je zbog malog vodostaja danas bio plitak, kilometar nizvodno od mesta na kome se prevrnuo kanu. Vatrogasci su čamcima ušli u reku iz izvukli nesrćenog boksera.

Video: Ronioci izvukli telo mladića iz Zlatarskog jezera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Balkanski spijun

    7. jun 2020 | 23:54

    ljudi zakon mora da se donese ako si na vodi moras imati prsluk da ne potones.. u kanadi 500$ kazna a ako te uvate da pecas/lovis bez dozvole odose kola na dobos!!! prepisujmo zakone da spasimo zivote

  • Djuro

    8. jun 2020 | 09:13

    Pa mi smo frajeri, nama ne treba zastita ni kada varimo (naocare), ni kad vozimo motor (kaciga, oprema), ni kad idemo na vodu (prsluk), ni kad vozimo auto (pojas) itd....smejemo se nemcima kad stave kacigu dok voze bicikl a nemamo pojma koliko nezgoda zavrsi fatalno bas zbog toga....odvalis glavom u beton i cao !

  • Nikola

    8. jun 2020 | 08:21

    Moraju znati svi koji idu na reku ili jezero i mladi i stari da kada se ovako nešto dogodi, npr kanu se okrene a nemas prsluk sansa da prezivis je 50 :50 % a sa prslukom 100%,zato što kad se okrene kanu ulazis u mrak i ne vidiš svetlo i plivas iz straha da što pre isplivas i otvoriš usta nagutas se vode i gotovo. Zato nigde bez prsluka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA