≫ 

Sa plišanim medom i u belom kovčegu sahranjen dečak kog je udario kvad: Ispraćen je uz zvuke violine

Dečak F. V. (2) preminuo je nakon što ga je u ponedeljak udario meštanin vozilom kvad

  • 4
Cveće, groblje, grob Foto: Pixabay

Delovalo je kao da se čitavo pitomo bačko selo Radičević okupilo danas na mesnom groblju da na večni počinak isprati svog malenog sugrađanina F. V. (2) koji je nastradao u ponedeljak uveče, kada je na njega naletelo vozilo kvad za čijim je upravljačem bio meštanin Igor B. (34), pišu Novosti.

Jecaji majke Marine i oca Saše za izgubljenim detetom prolomili su muklu tišinu kada je mali beli kovčeg sa njihovim mezimcem, uz koga je na pokrov stavljen plišani meda, Filipova omiljena igračka, iznet iz kapele i uz tihi zvuk violine krenuo ka večnom počivalištu.

- Napustila nas je jedna duša koja je tek počela da oseća radosti života. Suze majke Marine i bol oca Saše za svojim sinom nikada neće prestati – rekao je Boško Barjaktarević, opraštajući se od mališana u ime stanovnika tog mesta u opštini Bečej.

Nad rakom bolni jauci dede Milana-Miše za svojim unučetom izmamili su suze i bolne uzdahe rodbine, prijatelja i meštana.

Tugu i bol dodatno je pojačalo i to što je dečak sahranjen bez opela sveštenika Srpske pravoslavne crkve, jer roditelji nisu blagovremeno stigli da krste mališana.

Ispraćen uz Ave Marija

Do večne kuće dečak je ispraćen uz tonove iz Šubertovog dela "Ave Marija", u izvođenju Čabe Štefanika, umetnika na violini iz Bečeja.

Mališan F. V. je nastradao u ponedeljak oko 20 sati kada je na njega, dok se sa roditeljima i četvorogodišnjim bratom vraćao kući posle posete stričevoj porodici, naleteo kvad. Mališan je preminuo na očevim rukama, na putu do bolnice u Novom Sadu.

Meštani Radičevića, pogotovu oni stariji, kažu da je to najveća tragedija koja je zadesila njihovo selo.  Naglašavaju da je Igor, osumnjičen za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao mališan, izuzetno požrtvovan, vredan i omiljen mladić koji se, iako osoba sa invaliditetom godinama ističe u mnogim aktivnostima i posebno u radu sa decom.

Igoru B. je, posle saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Bečeju, određen pritvor do 30 dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    10. jun 2020 | 18:28

    Nedaj Boze nikome...

  • Dana

    10. jun 2020 | 18:28

    Tuga Tuga Tuga

  • PRAVDA

    10. jun 2020 | 18:44

    AKO JE DETE NALETEO NA VOZILO A MLADIĆ INVALID ,TO JE NJIHOVA SUDBINA I TU SUDBINU NEMOŽE NI BOG DA PROMENI.SAUČEŠĆE PORODICI 🖤🌹

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA