Dok su sahranjivali Filipa u selu se dogodila još jedna tragedija: Momir poginuo hvatajući papagaja

- Prvo je pokušao da ga uhvati na terasi, a kad je ptica preletela na žice, na obližnjem električnom stubu, probao je u prvi mah nekim štapom da ga domami, ali nije uspeo - priča stric stradalog Momira Banovića

  • 5
Kuća, bandera, strujni udar Foto: Shutterstock

Ona često pominjana narodna izreka koja kaže da nesreća nikad ne dolazi sama, potvrdila se, nažalost, u bačkom mestu Radičević, gde je u sredu popodne meštanin Momir Banović (50) izgubio život posle strujnog udara i pada sa metalne bandere, pošto je prethodno pokušao da dohvati papagaja koji mu je izleteo iz kuće.

Taj nesrećni slučaj, drugi u selu ove sedmice, dogodio se oko 15.30 sati, u vreme kada su se mnogobrojni meštani vraćali sa sahrane dvogodišnjeg dečaka Filipa V., njihovog malenog sugrađanina na koga je u ponedeljak naleteo "kvad", za čijim je upravljačem bio Igor B., takođe iz Radičevića.

- Tek što je naš Momir stigao kući s posla, izašao je na ulicu da bi namamio i uhvatio papagaja koji mu je pobegao. Prvo je pokušao da ga uhvati na terasi, a kad je ptica preletela na žice, na obližnjem električnom stubu, probao je u prvi mah nekim štapom da ga domami, ali nije uspeo - priča za Novosti Momirov stric Čedo Banović, očevidac tog tragičnog događaja.

Priseća se da se njegov sinovac popeo prvo do sredine te metalne bandere, ali nije mogao da dohvati svog pernatog ljubimca.

Sudbina ili trenutak nepažnje?

- U drugom pokušaju, kad je već bio blizu žicama, izgledalo je kao da se na trenutak zaledio i samo je pao leđima na beton i ostao da leži, nepomično. Šta da kažem, da li je to sudbina ili je bio trenutak napažnje ili nemara. Ne znam – dodaje stric, slomljen od bola i tuge.

Tu na ulici se, u tom trenutku, zateklo dosta ljudi koji su se vraćali sa sahrane malog Filipa. Odmah su pozvali Hitnu pomoć i policiju, ali Momiru nije bilo spasa.

Sahrana

Telo nastradalog Banovića upućeno je u Novi Sad na obdukciju, radi utvrđivanja uzroka smrti. Biće sahranjen u petak na mesnom groblju u Radičeviću.

Video: Vozač automobila udario ženu na trotoaru u Čačku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA