≫ 

Albanci pretukli jedinog srpskog povratnika u selu Opraške: Ilegalno sekli drva, ukrali mu telefon

Miletić je od strane dvojice Albanaca zadobio telesne povrede prilikom sprečavanja ilegalne seče drva na svom imanju i tom prilikom mu je ukraden mobilni telefon

  • 7
selo opraške, pretučen povratnik petko miletić Foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

U selu Opraške u opštini Istok, gde je nekada živelo dvadesetak srpskih porodica, danas je od strane Albanaca prebijen Petko Miletić - jedini srpski povratnik i žitelj ovog sela.

Pretučeni Miletić je nakon ukazane medicinske pomoći u lokalnoj ambulanti u pratnji policije odvezen u Bolnicu u Peći radi dopunskih medicinskih pregleda. Miletić je od strane dvojice Albanaca zadobio telesne povrede prilikom sprečavanja ilegalne seče drva na svom imanju i tom prilikom mu je ukraden mobilni telefon, navodi se u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak.

Povećani broj incidenata daje nam zapravo da i naša zabrinutost za opstanak Srba povratnika povećanim intenzitetom raste. Pokušaji da na institucionalan način zaštitimo one koji nakon povratka žele da nesmetano žive i rade na svojim imanjima, nakon svakog ponovljenog incidenta biva u potpunosti obesmišljen.

Apeli organima reda i mira, predstavnicima međunarodne zajednice i kosovskim institucijama koje mogu da pomognu u suzbijanju ovog gorućeg problema neće prestati sve dok ne budemo uvereni da je svaki povratnik na Kosovu siguran i bezbedan. Naša je moralna obaveza da pokušamo sve što je u našoj moći da povratnicima pomognemo da prevaziđu ova teška vremena. To smo radili u prošlosti, radimo sada i radićemo, navodi se u saopštenju ovog ministarstva.

Ćutanje i ravnodušnost prema bezbednosnim icidentima ove vrste, delimično znači i njihovo odobravanje. Upravo zato je važno da se počinioci ovakvih nedela što pre pronađu i procesuiraju, poručeno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.

Od februara meseca, prema informacijama sa terena koje dobija Ministarstvo za zajednice i povratak, ovo je 26. incident u nizu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    12. jun 2020 | 16:54

    Ajmo sad..svi koji primaju "kosovski dodatak" ..vratite se dole !!! Da vide siptari koliko vas ima !!!! Zasto samo sirotinja da strada !!!!

  • Butan

    12. jun 2020 | 19:25

    Ništa bez Dobrovoljačke Garde !

  • Драган

    12. jun 2020 | 15:54

    Људски животи и људско достојанство су важнији од пиљарских прича .Толико побијених :деце ,старац, невиних , попаљених кућа , имовине , цркава, манастира, гробаља, отмица шума , животиња , .......све занемарено а услов је само пиљарство ?!?!Да ли српски преговарачи имају појма о чему треба преговарати ????Они би хтели само “јарца печеног “ ?????О отетој имовини се не преговара већ се враћа како је и отета КАД ВРЕМЕ ДОЂЕ .Бог ће дати па нећемо дуго чекати !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA