Za nama je crni dan: Za 4 sata u 4 nesreće poginulo 5 osoba, 11 povređeno

Prva nesreća se desila oko 6 sati na raskrsnici ulica Nemanjine i Kneza Miloša u Beogradu

  • 6
udesi kolaz Foto-ilustracija: Shutterstock, Profimedia, Printskrin: RTS

Od ranih sati juče počele su da stižu crne vesti sa puteva i ulica u Srbiji. Za samo nekoliko sati poginulo je pet osoba, a više je povređeno.

Prva nesreća desila se oko 6 sati na raskrsnici Nemanjine i Kneza Miloša, kada su se sudarili BMW i kombi. Prema prvim, nepotvrđenim informacijama, vozač automobila je prošao na crveno svetlo i udario u kombi. Tom prilikom su poginule dve osobe iz BMW-a, Jelena P. (35) i Nikola N. (20). Vozač automobila Rade N. (42) je u bolnici i on je u komi. Teško je povređen i dvogodišnji dečak koji ima povrede glave i ekstremiteta.

Iz kombija u koji je udario BMW je hospitalizovano šest osoba: Bojan K. (28), Ivan S. (28), Svetozar P, (46) Stefan T, Marko T, (19), Robert P. (35).

Na Novom obrenovačkom putu poginuo vozač kamiona

Druga fatalna nesreća desila se na Novom obrenovačnom putu, oko 9 sati. U toj nesreći je poginuo vozač kamiona.

Čovek je stradao na licu mesta nakon što je kamion udario u nadvožnjak i prevrnuo se.

Na putu Kovin - Bavanište poginula jedna osoba

Skoro u isto vreme, na putu Kovin - Bavanište poginula je jedna osoba, a tri su povređene, u sudaru dva automobila i kamiona.

Na putu Nikinci - Platičevo poginuo motociklista

Na lokalnom putu Nikinci - Platičevo, blizu Rume, jutros oko 9.50 časova, došlo je do još jedne stravične saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovali putnički automobil, motocikl i teretno vozilo.

Tom prilikom motociklista je preminuo na licu mesta.

Okanović: U ovakvim uslovima teže uočiti ostale učesnike u saobraćaju

Kako je na licu mesta za Prvu TV rekao Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, bitno je da u ovakvim vremenskim uslovima, kada je vidljivost znatno smanjena, kada je mnogo teže uočiti ostale učesnike u saobraćaju, kada su kolovozi klizaviji nego inače, da shvatimo da je veoma bitno da imamo vezani pojas.

- Koliko god da smo savesni vozači neko drugi možda nije i kad shvatite da vam neko ide u susret nemate vremena da vežete pojas - rekao je Okanović i dodao da je u ovakvim vremnskim uslovima važno načelo "Vidi i budi viđen", koje može da spasi život.

Video: Snimak sa sigurnosnih kamera teškog sudara ispred Vlade Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дрвар

    19. jun 2020 | 07:38

    И ми онда причамо о корону и маскама...Па људи Дај да бринемо о лудацима у аутомобилима и психопата ма који кољу и убијају

  • astrolog

    19. jun 2020 | 08:04

    Juce je poceo retrogradni Merkur, a kako je njegov uticaj jak zapravo je poceo da se oseca danima ranije. Posto je jedna os simbolika saobracaj , mogli ste da primetitw da su odjednom pocele nesrece na putevima. I tako do 12. jula savet da budete oprezni.

  • Tako je to

    19. jun 2020 | 07:59

    Kada je dr Nestorović rekao da se vraćamo ,,normalnom" životu (ja bih samo dodala nažalost) bio je kritikovan sa svih strana ali to je naša svakodnevnica, pamet u glavu ponašaj se odgovorno zbog sebe a i zbog drugih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA