• 1

Maksimović negirao trgovinu ljudima, pa priznao posredovanje u prostituciji

Nastavljeno je suđenje Mihailu Maksimoviću i Dušanu Milenkoviću povodom optužbi za podvođenje devojaka i posredovanje u takozvanoj elitnoj prostituciji

  • 1
Mihailo Maksimović

Foto: Facebook/Mihailo Maksimovic

U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Mihailu Maksimoviću i Dušanu Milenkoviću povodom optužbi za podvođenje devojaka i posredovanje u takozvanoj elitnoj prostituciji.

Kako nezvanično saznajemo, Maksimović je negirao trgovinu ljudima, ali je priznao posredovanje u prostituciji. On je detaljno izneo odbranu pred višim sudom, ali nije želeo da otkriva imena klijenata, kao ni devojaka koje su radile za njega.

- Suđenje je trajalo dva sata, a Maksimović je danas izneo deo svoje odbrane. Ponovo je negirao izvršenje krivičnog dela trgovina ljudima i ponovio da je posredovao u vršenju prostitucije u odnosu na sve tri devojke. Maksimović nije spominjao imena devojaka, niti klijenata, on je u ovih 2 sata govorio kako je upoznao prvu devojku, negirao trgovinu ljudima u odnosu na nju, opisao odnos sa njom kroz krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije - rekao je izvor za Telegraf.rs.

- Maksimović je ispričao da je sve bilo na dobrovoljnoj bazi, da je devojka bila upoznta kako funkcioniše "firma", kako se deli zarada i da je 70 odsto novca išlo devojkama, a 30 posto njemu, odnosno "firmi". Ukoliko se radilo o posredničkom poslu, 60 posto dobijale su devojke, a 40 posto "firma". Maksimović je govorio i da je devojke slao na treninge, psihoterapije i kod ginekologa. On je rekao da je sve to radio jer se brinuo o devojkama. Diskrecija je bila najbitnija, devojke nisu smele da govore o imenima drugih devojaka i klijenata - dodaje izvor.

Advokati Nemanja Govedarica i Dejan Dobrosavljević potvrdili su da je Maksimović negirao izvršenje krivičnog dela trgovina ljudima i da je izneo deo odbrane.

U Palatu pravde došao je i Dušan Milenković, brat najpoznatijeg estradnog makroa Mihajla Maksimovića (38), koji je optužen da je posredovao u prostituciji, ali je odlukom Višeg suda pušten je iz pritvora.

Suđenje je, odlukom predsednika sudskog veća, održano bez prisustva novinara zbog premale sudnice i nemogućnosti držanja odgovarajuće socijalne distance, neophodne zbog zaštite od korona virusa.

Sledeće suđenje zakazano je za 14. jul.

Maksimović je optužen za dva krivična dela - trgovina ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije, a Milenković samo za posredovanje u vršenju prostitucije.

Za trgovinu ljudima zaprećena je kazna od dve do 10 godina zatvora, a za posredovanje u vršenju prostitucije od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna.

Maksimović se teteti za trgovinu ljudima za posredovanje u prostituciji kod oštećenih D. B i M. G, dok se on i Milenković kao saizvršioci terete za posredovanje u prostituciji gde je oštećena S. S.

Video: Hapšenje makroa u Beogradu: Policija privela devet osoba zbog podvođenja

(M. Brkić)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima