≫ 

Maksimović negirao trgovinu ljudima, pa priznao posredovanje u prostituciji

Nastavljeno je suđenje Mihailu Maksimoviću i Dušanu Milenkoviću povodom optužbi za podvođenje devojaka i posredovanje u takozvanoj elitnoj prostituciji

  • 1
Mihailo Maksimović Foto: Facebook/Mihailo Maksimovic

U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Mihailu Maksimoviću i Dušanu Milenkoviću povodom optužbi za podvođenje devojaka i posredovanje u takozvanoj elitnoj prostituciji.

Kako nezvanično saznajemo, Maksimović je negirao trgovinu ljudima, ali je priznao posredovanje u prostituciji. On je detaljno izneo odbranu pred višim sudom, ali nije želeo da otkriva imena klijenata, kao ni devojaka koje su radile za njega.

- Suđenje je trajalo dva sata, a Maksimović je danas izneo deo svoje odbrane. Ponovo je negirao izvršenje krivičnog dela trgovina ljudima i ponovio da je posredovao u vršenju prostitucije u odnosu na sve tri devojke. Maksimović nije spominjao imena devojaka, niti klijenata, on je u ovih 2 sata govorio kako je upoznao prvu devojku, negirao trgovinu ljudima u odnosu na nju, opisao odnos sa njom kroz krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije - rekao je izvor za Telegraf.rs.

- Maksimović je ispričao da je sve bilo na dobrovoljnoj bazi, da je devojka bila upoznta kako funkcioniše "firma", kako se deli zarada i da je 70 odsto novca išlo devojkama, a 30 posto njemu, odnosno "firmi". Ukoliko se radilo o posredničkom poslu, 60 posto dobijale su devojke, a 40 posto "firma". Maksimović je govorio i da je devojke slao na treninge, psihoterapije i kod ginekologa. On je rekao da je sve to radio jer se brinuo o devojkama. Diskrecija je bila najbitnija, devojke nisu smele da govore o imenima drugih devojaka i klijenata - dodaje izvor.

Advokati Nemanja Govedarica i Dejan Dobrosavljević potvrdili su da je Maksimović negirao izvršenje krivičnog dela trgovina ljudima i da je izneo deo odbrane.

U Palatu pravde došao je i Dušan Milenković, brat najpoznatijeg estradnog makroa Mihajla Maksimovića (38), koji je optužen da je posredovao u prostituciji, ali je odlukom Višeg suda pušten je iz pritvora.

Suđenje je, odlukom predsednika sudskog veća, održano bez prisustva novinara zbog premale sudnice i nemogućnosti držanja odgovarajuće socijalne distance, neophodne zbog zaštite od korona virusa.

Sledeće suđenje zakazano je za 14. jul.

Maksimović je optužen za dva krivična dela - trgovina ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije, a Milenković samo za posredovanje u vršenju prostitucije.

Za trgovinu ljudima zaprećena je kazna od dve do 10 godina zatvora, a za posredovanje u vršenju prostitucije od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna.

Maksimović se teteti za trgovinu ljudima za posredovanje u prostituciji kod oštećenih D. B i M. G, dok se on i Milenković kao saizvršioci terete za posredovanje u prostituciji gde je oštećena S. S.

Video: Hapšenje makroa u Beogradu: Policija privela devet osoba zbog podvođenja

(M. Brkić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA