≫ 

Vozač kamiona krenuo za Bugarsku i rekao da nema šta da prijavi: Našli su mu 8.500 replika ikona

Na suvozačkom sedištu i ispred njega pronađene su četiri kartonske kutije i dve kese pune replika pravoslavnih ikona, ikonica i magneta sa likovima svetitelja

  • 3
Mup, zaplena, replike ikona Foto: Uprava carina

Carinici su pre nekoliko dana na prelazu Vrška Čuka sprečili da iz naše zemlje u Bugarsku bude prokrijumčareno oko 8.500 replika pravoslavnih ikona različitih dimenzija.

Prekršaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu došao kamion čačanskih registarskih oznaka natovaren zaštitnom opremom i maskama za zavarivanje.

U razgovoru sa carinicima 59-godišnji vozač kamiona iz Novog Sada, rekao je da osim pomenute robe koju prevozi nema ništa za prijavljivanje.

Međutim, u kabini kamiona, na suvozačkom sedištu i ispred njega pronađene su četiri kartonske kutije i dve kese pune replika pravoslavnih ikona, ikonica i magneta sa likovima svetitelja.

Krijumčarene replike ikona će biti zadržane do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog protiv vozača kamiona i prevoznika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • shampita

    24. jun 2020 | 16:01

    Pa ne valja drogu pa da je ovo neki zlocin za naslovne strane. Preteraste

  • Ненад Радовић

    25. jun 2020 | 20:09

    То су они исти возачи који су радили и ризиковали свој и животе својих за време Короне. Врв хоће да заради још неки динар а Хвала Богу кад не носи опијате или неки други порок. Нека је срам тог цариника

  • Aleksandar Mitic

    24. jun 2020 | 17:55

    Slazem se sa prethodnim komentarom. Ajde da je droga, duvan, ili nesto tome slicno, ikone ne zasluzuju ni da se spomenu. A to jeste prekrsaj, ali nije prekrsaj za vesti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA