• 0

Nove provokacije na Kosovu: Kuća povratnika ispisana grafitima OVK, opljačkano drugo domaćinstvo

Na meti kuće u selima Ljubožda i Dubrava

  • 0
Jovan Ristić, Ljubožda, grafit UČK, OVK

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Nastavljaju se provokacije i incidenti usmereni na zastrašivanje Srba na Kosovu, a ovog puta noćas su na meti bile srpske kuće u selima Ljubožda i Dubrava u opštini Istok. Kako je potvrdio načelnik Pećkog okruga Milo Stevanović, na kući Jovana Ristića, povratnika iz sela Ljubožda, ispisani su grafiti OVK, a u Dubravi je opljačkano domaćinstvo Radomira Pumpalovića.

Kako smo saznali Jovan Ristić se u ovo selo u Metohiji vratio 2017. godine, a njegova kuća je već u više navrata bila na meti lopova koji nisu nikada otkriveni. Kuća je čitava ispisana grafitima OVK, a sve je usledilo odmah po objavljivanju optužnice protiv Hašima Tačija, pa može da se protumači kao reakcija na tu vest.

Istovremeno, u selu Dubrava kod Istoka nepoznata lica opljačkala su porodičnu kuću povratnika Radomira Pumpalovića. U kući je napravljena potpuna premetačina, a ne zna se šta su provalnici odneli osim što su izazvali dodatni strah kod Srba iz ovog kraja.

U ova dva sela u deset kuća živi oko dvadesetak Srba povratnika, koji su uznemireni učestalim napadima na njih i njihovu imovinu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima