≫ 

"Jasno je da Jutka ismeva pravosuđe, ne znam da li će sud imati mehanizam da ga natera da se pojavi"

Osnovni sud u Kruševcu odbio je predlog da se Milutinu Jeličiću odredi pritvor

  • 12
Marija Lukić Foto: Privatna arhiva

- Više ni ne znam broj odloženih ročišta zbog njegovih nedolazaka, kako u Osnovnom sudu u Brusu,tako i u Kruševcu - kaže za “Novosti” Marija Lukić, oštećena u postupku pred kruševačkim sudom, koji je odbio predlog tužilaštva da se okrivljenom Milutinu Jeličiću odredi pritvor usled nepojavljivanja na pretresu prošlog petka.

- Jasno je da opsturiše i ismeva pravosuđe, a da li će sud imati efikasan mehanizam kojim bi on bio “nateran” da se pojavi, zaista ne znam. Na kraju krajeva, njegovo prisustvo nije ni neophodno, s obzirom na to da je svoju odbranu izneo - navodi za “Novosti” Marija Lukić.

Milutin Jeličić Jutka Milutin Jeličić Jutka/ Printskrin: Youtube/RTV Brus

Osnovni sud u Kruševcu, rešenjem od 22. juna odbio je predlog OJT za određivanje pritvora protiv okrivljenog Jeličića, iz razloga, kako je predočeno, “što još uvek nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi za određivanje pritvora, a kako je to predviđeno odredbama 211.stav 1.tačka 1.ZKP”.

Glavni pretres zakazan je za 10. jul, kada bi konačno trebalo da se čuju završne reči u postupku koji se protiv Jutke vodi zbog krivičnih dela polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje prema bivšoj saradnici Mariji Lukić.

Na pretresima 10. i 19.juna,okrivljeni se nije pojavio, a nalog za privođenjem važio je za poslednji pretres. Jutka nije došao na suđenje, ali je zato u nedelju glasao na lokalnim izborima gde je bez naročitog uspeha,učestvovao kao nosilac liste GG “Za moderan Brus”.

Video: Dobrivoje Lukić prvi put progovorio o paklu koji je prošao sa suprugom Marijom u Brusu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA