≫ 

Odloženo suđenje za ubistvo Đurovića: Branioci zaraženi, izostao i pomoćnik porodice ubijenog

Optuženi se terete da su iz automatske puške sa 29 projktila iz automobila ubili Ðurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil

  • 0
Dušanovac, ubistvo, izrešetan Blaža Đurović; Vlada Japanac Foto: e-stock.us/MUP Srbije

U Višem sudu u Beogradu danas je za početak jula odloženo suđenje dvojici optuženih za ubistvo Blaža Ðurovića (39) 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

Suđenje odloženo zbog izostanka branilaca optuženog Nemanje Ivanova, od kojih je jedan pozitivan na Covid 19, a drugi čeka rezultate. Sa suđenja je izostao i punomoćnik oštećene porodice ubijenog.

Sud je nastavak suđenja zakazao za 2. i 22. jul u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu.

Pored Ivanova za ubistvo Ðurovića optužen je i Darko Vesković i obojica se nalaze u pritvoru više od dve godine. Obojica negiraju krivicu i povezanost za ubistvom Ðurovića.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projktila iz automobila ubili Ðurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Mediji su preneli da je Ðurović ubijen ispred kuće rođenog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu.

Ivanov je u februaru 2018. godine pravosnažno osuđen na dve godine zatvora za krivično delo lake telesne povrede (u tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od osam meseci po pravnosnažnoj presudi) zbog učešća u sukobu u beogradskom hotelu "Majdan" u januaru 2015. godine, kada je ubijen Vladan Veličković.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA