• 0

Akcija policije: Uhapšen Kragujevčanin zbog utaje od čak 9,5 miliona dinara

Odgovorno lice će uz krivičnu prijavu biti sprovedeno Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu, gde će biti i saslušano

  • 0
Hapšenje, uhapšen biznismen, lisice, mito, korupcija

Foto ilustracija: Shutterstock

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i MUP-a uhapšeno je odgovorno lice privrednog društva iz Kragujevca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično delo poreske utaje u iznosu od 9,5 miliona dinara.

Osumnjičeno lice je u periodu od januara 2017. do decembra 2018. godine sa poslovnih računa privrednog društva novac uplaćivalo na svoje privatne račune, kao i na račune svojih radnika i paušalnih radnji čijim poslovanjem je upravljalo.

Zaposleni su zatim, taj novac podizali i vraćali, saopštila je Poreska uprava.

Za lica koja nisu zaposlena u navedenom privrednom društvu vršena su plaćanja i druge pogodnosti u ukupnoj vrednosti od 21.320.967 dinara, bez obračuna i plaćanja poreza i doprinosa po odbitku u iznosu od 5.633.049 dinara.

U poslovnim knjigama privrednog društva, kako se dodaje u saopštenju, nije evidentiran celokupan prihod ostvaren pružanjem usluga i korišćeni su nedokumentovani troškovi, kao i troškovi koji nisu nastali u svrhu obavljanja poslovne delatnosti.

Na taj način umanjena je poreska osnovica i izbegnut obračun i plaćanje poreza na dobit pravnih lica za 2017. i 2018. godinu u iznosu od 3.831.445 dinara.

Odgovorno lice će uz krivičnu prijavu biti sprovedeno Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu, gde će biti i saslušano.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima