• 10

Snimak pljačke na Novom Beogradu: Ulaze u kafić, otvaraju fioke u šanku, kradu novac i grle se

Prema tvrdnjama vlasnika, iz kafića je odneto više desetina hiljada dinara

  • 10

Kafić na Novom Beogradu obijen je prošlog vikenda i prema rečima vlasnika ovog lokala iz njega je odneto više desetina hiljada dinara. Nadzorne kamere ovog lokala snimile su dvojicu muškaraca koji ulaze u kafić i preturaju po šanku.

Redakciju "Telegrafa" kontaktirali su vlasnici lokala (ime poznato redakciji) u Bloku 61 na Novom Beogradu i uz priložene video-snimke nadzornih kamera ispričali da je lokal obijen u noći između 2o. i 21. juna, kao i da je iz njega odnet novac koji je stajao u šanku.

Kako se može videti na snimcima, dvojica muškaraca su se ušunjala na vrata lokala i uputili su se ka šanku. Njih dvojica počeli su da otvaraju fioke, blago povijeni. Na snimku se vidi kako nešto iz fioka stavljaju u džepove. Dok su otvarali fioke, u jednom trenutku, jedan je drugog zagrlio. 

Kada su, iz jedne od fioka u šanku uzeli, prema tvrdnjama vlasnika, novac, pobegli su na ista vrata na koja su i ušli. Naši sagovornici tvrde da je u tome učestvovao i treći muškarac, koji ih je čekao ispred.

- Lokal je obijen 21. juna izjutra, oko 3 sata. Radnik i radnica su u 7.30 sati kada su došli na posao primetili da su vrata obijena i da je ispreturan šank. Pozvana je policija, koja je došla i obavila uviđaj u lokalu sat i po, dva. Iz lokala su uzeli otiske, DNK, a izjave su dali i radnici - kažu vlasnici.

Kako dodaju, iz lokala je odnet deo novca. Tvrde da je reč o više desetina hiljada dinara. 

Sagovornici objašnjavaju da su muškarci lokal obili na taj način što su vrata šutirali nogom, a potom cimali jako rukama vrata, dok se ona nisu otvorila.

- Kako smo čuli, policija ih je identifikovala nakon sat-dva, a uhapsila ih dva dana kasnije. Čuli smo i da su iz Pančeva, kao i da su dvojica koja su ušla u lokal maloletnici, a da je muškarac koji ih je čekao punoletan i da je on  bio organizator - kažu vlasnici.

Kako dodaju, čuli su da je u pitanju grupa koja je slična razbojništva radila i na Starom gradu, Vračaru, Novom Beogradu i Savskom vencu.

- Vraćali smo film i shvatili da je muškarac koji ih je čekao ispred bio gost već par dana u kafiću. Očigledno je ispitivao teren da bi mogao da uradi nešto... - kažu sagovornici i dodaju da, u protekle dve godine koliko radi ovaj kafić, ovo je prvi put da im se ovako nešto dogodilo.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pipi

    Ne znam koji lokal ostavlja pare u kasi nocu, uzmes pa ukutru ides da uplatis pazar.

  • Brka

    Ljubi brat

  • Kole

    Nema šta da se nagađa koliko je novca ukradeno. Proveri se fiskalni izveštaj za taj dan i počinioci odgovaraju za provalu, plus vrate novac uredno. Pod uslovom da je oporezovan pazar i uredno prijavljen. Ako fiskalni izveštaj pokazuje znatno manju sumu od one za koju vlasnik tvrdi da je ukradena, i njega malo u pritvor zbog utaje poreza.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima