≫ 

Hapšenje zbog korupcije: Oštetili budžet Opštine Majdanpek za 3,7 miliona dinara

Četiri osobe su uhapšene, a protiv još dve su podnete krivične prijave

  • 0
Hapsenje, biznismen, korupcija, lisice Foto: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su četiri osobe, a protiv još dve osobe podneli krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su finansijskim malverzacijama oštetili budžet Opštine Majdanpek za 3.703.600 dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca policija je uhapsila D. V. (47), odgovorno lice „DVS KOMERC-2017“ iz Paraćina, i muškarca (35) iz okoline Paraćina. Uhapšen je i Lj. P. (65), odgovorno lice Rudarskog fudbalskog kluba Majadanpek, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i I. P. (41), odgovorno lice Opštinskog fudbalskog saveza Majdanpek, osumnjičen da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u podstrekavanju, navodi se u saopštenju MUP.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca, podnete su krivične prijave i protiv muškarca (49) iz Jagodine i muškarca (47) iz Paraćina.

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da su Lj. P. i I. P., u vremenskom periodu od 09.03.2017. do 09.03.2020. godine, novac dobijen iz redovnih i vanrednih sredstava budžeta Opštine Majdanpek, uplaćivali sa računa Rudarskog fudbalskog kluba „Majdanpek“, u ukupnom iznosu od 3.703.600 dinara, preduzećima koji su u vlasništvu četrdesetsedmogodišnjeg muškarca, na ime fiktivnih nabavki sportske opreme i tehničkih sredstava za treninge.

Nakon toga, on je, kako se sumnja, taj novac usmeravao, po osnovu fiktivnih otkupa sekundarnih sirovina i fiktivnih ugovora o pozajmici, na svoj tekući račun i račune D. V. i muškarca (47), koji su odmah po primljenim uplatama podizali celokupne iznose i predavali ga nazad muškarcu (47), koji je novac vraćao uplatiocima uz zadržavanje provizije za sebe.

Osumnjičenim D. V., Lj. P. i I. P. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA