≫ 

Uhapšeni bivši pekar i portir u vrtiću "Pčelica": Izrađivali lažne diplome za radnike ove ustanove

Kako Telegraf.rs nezvanično saznaje od izvora, Lj. R. je na saslušanju negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret, dok je B. J. priznao krivicu

  • 4
Hapšenje, lisice, uhapšen, policija Foto ilustracija: Shutterstock

Lj. R. (67) i B. J. (50) iz Niša uhapšeni su zbog sumnje da su falsifikovali isprave o stečenom srednjem obrazovanju i prodavali ih zaposlenima u Predškolskoj ustanovi "Pčelica", saznaje nezvanično "Telegraf". Lj. R. je do pre sedam godina radio kao pekar u kuhinji u ovoj ustanovi, dok B.J. radi u njoj kao portir.

Kako nezvanično saznajemo, sumnja se da je Lj. R., bivši radnik PU Pčelica, koji je otišao u penziju pre 6-7 godina, izrađivao diplome i davao ih radnicima ove ustanove.

- Sumnja se da je Lj. R. izrađivao diplome i prodavao ih radnicima PU Pčelica koji su ih kasnije koristili radi regulisanja radnog odnosa. Oni su ih, kako se sumnja, diplome kupili zbog promenjene sistematizacije, odnosno zbog dokvalifikacije i koeficijenta za platu - kaže izvor Telegrafa.

Kako dodaje, sumnja se da su to bili kuvari, čistačice, pekari, domari...

Prema rečima izvora, sumnja se da je osmoro zaposlenih u PU "Pčelica" koristilo ove diplome. Svi oni će, dodaje, zbog toga biti procesuirani.

Kako Telegraf.rs saznaje, protiv Lj. R. i ranije podneta krivična prijava takođe zbog krivičnog dela falsifikovanje isprave i ovaj postupak je u toku. Prema rečima našeg izvora, ovo hapšenje nastavak je te akcije.

Jedan negira, drugi priznao

Lj. R. i B. J. saslušani su u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

- Uhapšena lica Lj. R. i B. J. su saslušana od strane zamenika javnog tužioca u predloženo je određivanje pritvora Osnovnom sudu u Nišu. Protiv Lj. R. određen je pritvor zbog okolnosti da ne ponovi krivično delo - rečeno je za Telegraf u OJT u Nišu.

Kako saznajemo, Lj. R. je na saslušanju negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret, dok je B. J. priznao krivicu. B. J. je, prema rečima našeg izvora, bio posrednik.

Direktorka PU "Pčelica": Dostavili smo sve nadležnima 

Direktorka PU "Pčelica" Svetlana Mitić za Telegraf kaže da Lj. R. nije njihov radnik od decembra 2013. godine. Ona objašnjava da je Lj. R. radio kao kuvar u kuhinji do tada, dok B. J. radi kao portir u kuhinji. 

- Sve što su nadležni tražili od naše pravne službe, mi smo dostavili - kaže Mitić.

Mitić dodaje da nema saznanja da je B. J. uhapšen i da čeka informacije od nadležnih. Dodaje da će preduzeti sve mere u skladu sa zakonom ukoliko je osoba uhapšena.

Na pitanje da li je sa zaposlenima imala razgovor nakon hapšenja, Mitić odgovora da sve prepušta nadležnima.

(M. Brkić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miile

    1. jul 2020 | 14:36

    Ma pusti te pekare,čistačice,portire....daj doktore i direktore

  • Deda Mraz

    1. jul 2020 | 14:37

    Hapse čistačice a ovi što prodaju paketiće a nemaju irvase sede po kafićima i gledaju u parkirane BMW-ove

  • Nema tu

    1. jul 2020 | 14:27

    Kod nas sve moze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA