≫ 

Milan Dragišić osuđen na 4 godine zatvora zbog ratnog zločina u Bosanskom Petrovcu

Ovo je druga prvostepena presuda Dragišiću

  • 3
Zatvor, ćelija, rešetke, zatvorenik Foto ilustracija: Shutterstock

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu osudilo je danas na četiri godine zatvora nekadašnjeg pripadnika Vojske Republike Srpske Milana Dragišića zbog optužbi za ratni zločin protiv civila u Bosanskom Petrovcu 1992. godine.

Ovo je druga prvostepena presuda Dragišiću, jer je prvu kojom je bio osuđen na istu zatvorsku kaznu krajem prošle godine ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi.

I na novu presudu i Dragišić i tužilaštvo imaju pravo da se žale Apelacionom sudu.

Dragišić se tereti da je za vreme oružanog sukoba na prostoru Bosne i Hercegovine u drugoj polovini septembra 1992. godine u Bosanskom Petrovcu u stanju bitno smanjene uračunljivosti ubio jednog bošnjačkog civila i pokušao da ubije još dva.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • фебо

    1. jul 2020 | 13:33

    Браво мајстори,кажњавајте наше хероје,нек бошњаци,хрвати и шиптари умиру од среће

  • Ratko

    1. jul 2020 | 14:12

    Za našu subinu možemo da budemo odgovorni samo mi ! ☝ Srbin je Srbinu naj veći Neprijatelj ! Netreba nama niti Haški Tribunal niti Strazbur ,mi sudimo sami sebi . I ovako će biti do samog istrebljenja i nestanka Pravoslavnih Srba sa ovih prostora . Netreba nam veći Neprijatelj od nas samih !!

  • ENA

    1. jul 2020 | 15:17

    Nakon 30 godina osudjen i to na 4 god i kome to nesto znaci i sta se sa ovim postize nakon toliko god.?Jadno i bedno ko god da je u pitanju osto mislim !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA