Pobegli su i ostavili ga da iskrvari na smrt u porti crkve. Supruga mu je umrla od tuge

Potresna ispovest oca Saše Joksića, ubijenog u porti crkve u Vraniću

  • 2
Saša Joksić

Saša Joksić / Foto: novosti.rs/Privatna arhiva

U završnici sudskog procesa, Više tužilaštvo povuklo je optužnicu protiv Ivana Asodija za teško ubistvo Saše Joksića u saizvršilaštvu, pre pet godina u porti crkve u Vraniću. Očigledno su, posle saslušanja svedoka, ocenili da protiv njega nema dokaza da je učestvovao u tuči, kada je Joksić izboden nožem, nakon čega je preminuo. Tako je jedini optuženi za ovo ubistvo ostao Marko Petković, a prvostepena presuda se očekuje tokom jula.

Sašin otac Milan Joksić kaže nam da ga čudi ova odluka tužilaštva, jer su svedoci rekli da je Asodi kod sebe tada imao nož.

Nož, ubica, ubistvo

Asodi kod sebe tada imao nož / Foto ilustracija: Shutterstock

- Možda se krivično delo moglo prekvalifikovati, jer je on ipak na neki način bio učesnik sukoba, iako nije koristio nož. Devojka koja je bila u njegovom automobilu, na suvozačevom mestu, ispričala je na sudu da joj je Asodi rekao "digni noge", ispod patosnice izvukao nož i sa njim otrčao. Veštaci su naveli da je prilikom ubistva mog sina korišćen samo jedan nož. Njega je držao Petković, koji je i priznao da je njime ubadao Sašu, ali je tvrdio da se branio - kaže Joksić za Novosti.

Joksić kaže i da mu je čudno što u ovom procesu za pomoć u bekstvu nije optužen Petkovićev drug, koji ga je posle ubistva Saše odvezao automobilom i praktično sklonio.

- Sa Petkovićem je tad bio Asodi, ta devojka i još dva momka i svi su pobegli, a mog sina su ostavili da iskrvari - kaže nam Joksić. - Sada se samo nadam da će ubicu osuditi na koliko treba. Ostali smo bez sina, a supruga Jelena nije dočekala kraj suđenja. Umrla je sredinom maja u 64. godini od bola i tuge. Srce ju je na kraju izdalo. Nije mogla da prihvati da je Saša ubijen i da ga više nema. Stalno je plakala za njim i govorila da ide kod svog deteta.

Joksić kaže da mu je crkva odobrila da u porti gde je Saša ubijen stavi spomen-ploču.

Podsetimo, Saša Joksić je ubijen na Ilindan 2. avgusta 2015. u Vraniću. Tog dana je kraj crkve, koja nosi ime Svetog Ilije, organizovana seoska i crkvena slava. Saša je sa prijateljem krenuo kući i video kako u porti neki mladići uriniraju. Opomenuo ih je da to ne čine, nakon čega su nastali sukob i tuča, a Joksić, koji je tad imao 39 godina, izboden je nožem.

(Telegraf.rs=

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bačvanin

    2. jul 2020 | 12:20

    Znaci ne smeš više ništa ni da kažeš , da te neka budala ne bi izbola na smrt...samo pogni glavu i prodji...e živote ...

  • Daca

    3. jul 2020 | 07:17

    Ja poznajem pok.Sašu,čitajući ovaj text baš me interesuje gde je bio dok taj Sašin prijatelj koji je pošao sa njim kući? Strašno,mnogo mi je žao što se to desilo Saši.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA