Mrvaljević sklopio sporazum sa tužilaštvom: Crnogorcu godinu dana zatvora za falsifikovanje isprava

Jednogodišnja kazna Zoranu Mrvaljeviću ističe 10. jula

  • 0
Zoran Mrvaljevic Foto: Facebook/Zoran Mrvaljevic

Crnogorski državljanin Zoran Mrvaljević, optužen za falsifikovanje isprava, sklopio je sporazum o priznanju krivice sa novosadskim Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije. Po tom sporazumu, on je osuđen na godinu dana zatvora, a izrečena mu je i mera proterivanja na tri godine, kako pišu Novosti.

Mrvaljeviću je, kako nam je potvrđeno u Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije Višeg suda u Novom Sadu, produžen pritvor. S obzirom na to da se u njemu nalazi od jula prošle godine, to će mu se uračunati u kaznu, tako da mu jednogodišnja kazna ističe 10. jula.

Mrvaljević se na optuženičkoj klupi našao sa Podgoričaninom Marjanom Vujačićem zbog falsifikovanja isprava.

Pored njih, okrivljeni su i Nebojša Basta, koji se tereti za podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja, i Jelena Pavićević, bivša službenica MUP, optužena za zloupotrebu službenog položaja.

Vujačić je u julu 2019. uhapšen u Novom Sadu zbog sumnje da je koristio falsifikovane isprave. Istraga o tome se najpre vodila u Specijalnom tužilaštvu u Beogradu, a onda je predmet prosleđen Posebnom odeljenju u Novom Sadu.

Njemu je bilo ponuđeno da potpiše sporazum o priznanju krivice, ali je on, nezadovoljan visinom određene kazne, to odbio.

Protiv njega se, inače, pred Višim sudom u Vranju vodi postupak zbog optužbe da je ubio Jugoslava Cvetanovića Jugeta, brata Saše Cvetanovića, koji je pred Specijalnim sudom u Beogradu osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića.

Video: Spektakularno hapšenje italijanske policije: Uhapšeno 11 članova ozloglašenog Škaljarskog klana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA