• 0

Mrvaljević sklopio sporazum sa tužilaštvom: Crnogorcu godinu dana zatvora za falsifikovanje isprava

Jednogodišnja kazna Zoranu Mrvaljeviću ističe 10. jula

  • 0
Zoran Mrvaljevic

Foto: Facebook/Zoran Mrvaljevic

Crnogorski državljanin Zoran Mrvaljević, optužen za falsifikovanje isprava, sklopio je sporazum o priznanju krivice sa novosadskim Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije. Po tom sporazumu, on je osuđen na godinu dana zatvora, a izrečena mu je i mera proterivanja na tri godine, kako pišu Novosti.

Mrvaljeviću je, kako nam je potvrđeno u Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije Višeg suda u Novom Sadu, produžen pritvor. S obzirom na to da se u njemu nalazi od jula prošle godine, to će mu se uračunati u kaznu, tako da mu jednogodišnja kazna ističe 10. jula.

Mrvaljević se na optuženičkoj klupi našao sa Podgoričaninom Marjanom Vujačićem zbog falsifikovanja isprava.

Pored njih, okrivljeni su i Nebojša Basta, koji se tereti za podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja, i Jelena Pavićević, bivša službenica MUP, optužena za zloupotrebu službenog položaja.

Vujačić je u julu 2019. uhapšen u Novom Sadu zbog sumnje da je koristio falsifikovane isprave. Istraga o tome se najpre vodila u Specijalnom tužilaštvu u Beogradu, a onda je predmet prosleđen Posebnom odeljenju u Novom Sadu.

Njemu je bilo ponuđeno da potpiše sporazum o priznanju krivice, ali je on, nezadovoljan visinom određene kazne, to odbio.

Protiv njega se, inače, pred Višim sudom u Vranju vodi postupak zbog optužbe da je ubio Jugoslava Cvetanovića Jugeta, brata Saše Cvetanovića, koji je pred Specijalnim sudom u Beogradu osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića.

Video: Spektakularno hapšenje italijanske policije: Uhapšeno 11 članova ozloglašenog Škaljarskog klana

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima