≫ 

Raspisana poternica za Šotrom: Hamerom u Terazijskom tunelu lupao auta, srušio semafor, pa kiosk

Na suđenja se nije odazivao

  • 4
Hamer, Aleksandar Šotra, Palmotićeva

Foto: Twitter/kicosh

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor Aleksandru Šotri (40) optuženom da je 15. decembra 2018. vozio džip "hamer" i njime napravio niz incidentata u centru Beograda, jer se nije odazvao na niz poziva za suđenje.

Rešenje o određivanju pritvora potvrdio je Viši sud u Beogradu, rekla je za Tanjug portpatol Prvog osnovnog suda Bojana Stanković.

Potraga za njim raspisana je ranije. Suđenje je bezuspešno zakazivano od maja prošle godine.

Određivanje pritvora osobi koja se krije od suda, daje ovlašćenje policiji za njegovo momentalno hapšenje i privođenje sudu.

Optužnim predlogom Prvog osnovnog tužilaštva Šotra se tereti za tri krivična dela: ugrožavanje javnog saobraćaja, izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje.

Šotra se tereti da je u decembru 2018. automobilom "hamer" izazvao niz incidenata u Beogradu, tako što je najpre je u Terazijskom tunelu oštetio nekoliko automobila, a zatim nastavio, kako se sumnja, Svetogorskom ulicom i na raskrsnici s Palmotićevom srušio semafor, oštetio kiosk i lakše povredio radnicu, a potom peške napustio lice mesta.

Tužilaštvo je sudu predložilo da Šotru proglasi krivim, osudi na bezuslovnu kaznu zatvora, kao i da mu izrekne meru bezbednosti oduzimanja vozačke dozvole u maksimalnom trajanju (koje je propisano zakonom) - od pet godina.

Šotri je prošle godine, na predlog tužilaštva, sud oduzeo pasoš i vozačku dozvolu.

Takođe mu je izrekao zabranu napustanja boravišta, uz obavezu redovonog javljanja nadležnoj policijskoj stanici.

Video: Crvena Interpolova poternica za Filipom Koraćem, bliskim saradnikom Luke Bojovića

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA