≫ 

Uhapšen 71 izgrednik na protestu, 130 policajaca tražilo pomoć lekara

Od početka nasilnih protesta povređeno najmanje 130 policajaca koji su morali da potraže pomoć lekara

  • 26

Tokom jučerašnjih incidenata ispred Skupštine Srbije četrnaest policajaca je povređeno, uhapšen 71 huligan, a od početka nasilnih protesta povređeno najmanje 130 policajaca koji su morali da potraže pomoć lekara.

Direktor policije Vladimir Rebić obratio se javnosti iz Palate Srbije povodom sinoćneg, kako je rekao, brutalnog napada na policiju i zdanje Skupštine Srbije. 

- Imate priliku da vidite dokle ide ta razularenost mase koja je bacala flaše, kamenice, baklje pa čak i suzavac na policajce koji su telima branili zdanje Skupštine - rekao je Rebić.

On je rekao da su se policajci suzdržali od primene sile.

- Policija mirno stoji i čeka, izlažu svoj život i telo riziku da ne bi imali sutra pritiske kako je policija nasilna i kako tuče nedužne građane - kazao je Rebić.

On je još jednom zahvalio policijskim službenicama na profesionalnoj aktivnosti.

- Policija neće dozvoliti da huligani nadvladaju ulicama. Ja se nadam da će najveći broj lica, od 71 koliko smo priveli, dobiti zatvorske kazne kakve zaslužuju. Ove scene ne smeju više da se dešavaju - istakao je Rebić.

Video: Rebić: Povređeno 118 policajaca tokom dvodnevnih protesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilija Cvorovic

    11. jul 2020 | 11:34

    Ne znam zasto srpska policija ne koristi tejzere protiv ovih huligana ? Jednostavan nacin da onesposobis huligana, onolike pećine bacati na ljude to je cista namera da nekoga ubijes ili tesko povredis tako da svaka sila od strane policije prema ovim izgrednicima je po meni opravdana.

  • Lols

    11. jul 2020 | 11:32

    Samo hapsite,nedajte da svaki sljam kolo vodi..sve to treba poslati u njivu!

  • Sve će to narod platiti

    11. jul 2020 | 11:55

    Nisam ni mali ni debil pa da ne razlikujem proteste od vandalizma. Gađati svim i svačim policiju koja samo čuva državnu imovinu, nikako se ne može nazvati protestom. Da su svi ovi 'protestanti' i njihovi mentori izašli na izbore videla bi se njihova politička snaga. Ali ne, vandali time ne bi mogli da ispolje svoju destrukciju i nagon za tučom i rušenjem. Možda žele da tri miliona ljudi koji su za poštovanje prava izađe na ulicu i ...? Šta bi onda bilo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA