• 1

Srpskim carinicima ruke pune posla: Iz jastuka izvadili svežnjeve evra, žena htela da sedne na njih

Dodatnih 15.000 evra pronašli kod njenog supruga

  • 1
carina, zaplena, Horgoš devize

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Carinici su na ulaznoj strani prelaza Horgoš 11. jula 2020. u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja oko 400.000 evra sakrivenih u dva jastuka. Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu pristigao automobil „lend rover“, nemačkih registarskih iznaka, kojim je iz Berlina ka Izmiru putovao bračni par turskih državljana.

Na uobičajeno pitanje o tome, da li imaju nešto za prijavljivanje usledio je odgovor da sa sobom nose samo lični prtljag i dozvoljeni iznos novca. Bez obzira na to, carinici su se odlučili za detaljan pregled, kada je vozilo prebačeno u garažu namenjenu za tu svrhu.

Tada je 31-godišnja žena uzela iz automobila dva jastuka da bi navodno sela na njih. Pre nego što je to učinila, carinik je zatražio da pogleda jastuke i u njima pronašao gomilu novca. Bili su puni svežnjeva evra.

Iz njih je izvađeno 400.000 evra, da bi potom kod 33-godišnjeg muškarca u torbici za dokumenta pronađeno još 15.000 evra, dok je žena u torbici imala 3.620 evra, što je ukupno 418.620 neprijavljenih evra.

Putnicima je vraćeno po 10.000 evra, dok je ostatak otkrivene neprijavljene sume zajedno sa putnicima i automobilom preuzelo Odeljenje za borbu protiv korupcije MUP iz Subotice.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    Samo oduzimajte zakon je u svakoj zemlji isti necu nikad zaboraviti kad sam nemcima prijavio marllborio cigarete po kutiji koje sam kod nas placao 80 pfeninga kod nemaca jos platim 4,10 inace turci siptari I nasi muslimani se u nemackoj bave sa svakim kriminalom zato I pokusavaju da ilegalno prenesu.Kontrole rade svoj posao ali su oni mudri rade tamo narocito siptari gradjevinske poslove gde se isplacuje I na crno.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima