≫ 

Nišlija stradao kad je prelazio put kod pijace, van pešačkog prelaza

Nesreća u Nišu

  • 3

U nesreći na Bulevaru Nemanjića, kod TC Zona 3, nedaleko od pijace Boško Buha, jutros je poginuo pešak, kada ga je udario automobil.

Kako saznajemo, pešak je prelazio ulicu van obeleženog pešačkog prelaza, naletela je škoda, aranđelovačkih registarskih tablica, kojom je upravljao Nišlija.

Prema nezvaničnim informacijama, vozač škode se kretao dosta brzo, a da je udarac bio silovit svedoči i to što je žrtvi saobraćajne nesreće spala patika.

Uviđaj je u toku.

Nesreća se dogodila u 9.30 sati, kada je prema rečima očevidaca, stariji čovek pretrčavao ovu inače vrlo prometnu saobraćajnicu.

- Očigledno je da je starac loše procenio udaljenost od vozila. Pokušao je da pretrči na drugu stranu, ali je udaren čim je zakoračio na kolovoz. Udarac je bio silovit, ostao je na mestu mrtav. Hitna pomoć je došla vrlo brzo, ali nije mogla ništa da uradi – kazao je svedok tragedije.

Oko mesta nesreće okupile su se brojne Nišlije koje su sa žaljenjem komentarisale smrt svog sugrađanina.

- Pijačni je dan, možda je jadan krenuo da kupi nešto. Eto koliko čoveku treba, trenutak nepažnje i gotovo. Ja nisam videla šta se desilo, potresla sam se kada sam ugledala crnu kesu nasred puta. Odmah sam znala šta je ispod nje. Čujem od ljudi da je žrtva stariji čovek, možda je imao i zdravstvenih problema pa nije obratio dovoljno pažnje u saobraćaju. Ovde se brzo vozi, dve su trake, mogao je da pređe ulicu na pešačkom prelazu, stotinak metara ispod mesta nesreće. Verovatno je hteo da uhvati prečicu i to ga je koštalo života – kazala je ova žena.

U niškoj policiji je potvrđeno da je došlo do nesreće u kojoj je stradao muškarac čiji se identitet utvrđuje kao i da je vozilom „škoda“ aranđelovačkih tablica koje ga je udarilo, upravljao je četrdesetšestogodišnji Nišlija.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    12. jul 2020 | 12:40

    Ако је веровати пешацима који прелазе пут ван пешачког прелаза у насељеном месту да се моторно возило мора безусловно зауставити онда се и воз мора зауставити кад пешак у насељеном месту прелази пругу тамо где је то забрањено ! Свесни су да аутомобили јуре и они опет искачу на пут као хајдуци ... Боже ме сачувај таквих умова !!!

  • Živim na tom delu bulevara

    12. jul 2020 | 11:49

    Znači pešak je preskočio metalnu ogradu visine 1,2m. koja je postavljena sredinom bulevara baš zbog sprečavanja prelaska van pešačkog prelaza. Takve ne treba žaliti. Ovaj što kaže da tu vozači nenormalno jure sigurno je biciklista. Tu je saobraćaj takav da se u prepodnevnim satima prosto ne može juriti.

  • Sanja

    12. jul 2020 | 11:27

    Na tom bulevatu se juru kao na autoputu i reli trkama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA