Ivanin brat posle presude Đorđu koji ju je pekao peglom: Dobio je zasluženo, to je opomena svima

Đorđe Lacković osuđen je danas na 6 godina zatvora zbog nanošenja telesnih povreda svojoj nekadašnjoj devojci Ivani Filipović

  • 5
Ivan Filipović, Ivana Filipović

Ivan i Ivana Filipović, Foto: Privatna arhiva

Porodica Ivane Filipović danas nije prisustvovala izricanju presude Đorđu Lackoviću u Osnovnom sudu u Novom Sadu, po optužnici za nasilje u porodici i nanošenje teških telesnih povreda. Kako je objavljeno, sud je Đorđa za oba krivična dela, za koja ga je tužilaštvo teretilo nakon što je u martu prošle godine pretukao svoju devojku Ivanu Filipović, osudio na jedinstvnu kaznu zatvora u trajanju 6 godina, što su Ivanini roditelji i brat saznali neposredno po izricanju presude.

- Otkako se sve dogodilo, dok je trajala istraga, kao i tokom suđenja, mi se nismo izjašnjavali, pa ne znam ni šta bih sada rekao. Njega je teretila i država i mi smo sve prepustili tužilaštvu. Danas je sud izrekao kaznu, ali još nije sve gotovo. Kako je nama rečeno, tužilaštvo nije zadovoljno presudom i tražiće veću kaznu - kaže Ivanin otac Dragan.

Tokom suđenja, u martu ove godine Ivana se pridružila tužilaštvu u krivičnom gonjenju, a po okončanju suđenja, kako navodi njen otac, pokrenuće parnični postupak za naknadu štete.

Ivana Filipović, Djordje Lacković

Đorđe i Ivana, Foto: Facebook/Ivana Filipović, privatna arhiva

- Traume, psihičke i fizičke bolove koje je Ivana preživela dok je dobijala batine ne mogu se naplatiti. Nikada nisam preuveličavao stvari, niti bilo šta javno govorio protiv Đorđa i njegove porodice, ali to što je uradio na sve nas je ostavilo trajne posledice, a na Ivanu najviše. Meni će biti teško dok sam živ zbog svega što je moja ćerka preživela. Ona više nije isto dete kao ranije, i možda psihički i fizički nikada neće ni biti. Niko me ne može u suprotno ubediti jer dobro poznajem svoje dete - dodao je Ivanin otac.

Ivana Filipovic, pretucena, novi sad, Dragan Grujic

Ivanin otac Dragan, Foto: Dragan Grujić

Rođeni brat Ivan Filipović, koji se trenutno nalazi na privremenom radu u Austriji rekao je za Telegraf.rs da je "iskreno zadovoljan izrečenom kaznom".

- Đorđe je dobio što je zaslužio zato što je nasrnuo na Ivanu i mislim da se naša porodica neće žaliti na visinu kazne. Verujem da je ovakve presuda opomena svim nasilnicima koji treba dobro da razmisle pre nego što se usude da pshički i fizički nasrnu na žene - kaže Ivanin brat.

Video: Odloženo suđenje Dušanu Milenkoviću zbog posredovanja u prostituciji

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    14. jul 2020 | 20:04

    Ovakve slucajeve za zlostavljanje zena, jos oszrije treba zigosati?! Pored kazne, oba ezan Drustveno koristan rad, kopanje kanala i ciscenje u rudniku sa okovima na nogama?! U protivnom, kao povratnici ce nastaviti sa istim i slicnim nezakonitim krivicnim delima?!

  • milentije

    14. jul 2020 | 20:41

    Nemogu da verujem, napokon normalna kazna. A nekoga osude za ubistvo 8 godina, kao na primer onaj sto je upucao momka na adi

  • Brk

    15. jul 2020 | 07:45

    Tata je mogao da promeni duks barem za slikanje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA