Šarić u završnoj reči ponovio da nije kriv za pranje novca: Tražio da bude oslobođen

Šarić je u kratkim crtama ponovio tok novca, kako je deo uplaćivao na račun sada pokojnog Dragana Dudića Frica, napominjući da je izvesnu sumu dao i optuženima Marku Daboviću i Zoranu Ćopiću

  • 3
Darko Šarić

Foto: Marko Todorović

Darko Šarić, optužen za pranje novca zarađenog navodno prodajom kokaina, danas je u svojoj završnoj reči pred Specijalnim sudom u Beogradu još jednom ponovio da nije kriv i tražio da bude oslobođen.

-Obično se kaže ne pitajte za stečeni prvi million, a ja kažem pitajte me za prvih 27 miliona evra koje sam dobio od Vaca prodajom "Štampe" - rekao je Šarić.-  Od toga su krenule isplate, tako da nije tačno ono što tužilac priča, da je reč o prljavom novcu. Moju odbranu potvrdili su veštaci finansijske struke.

Šarić je u kratkim crtama ponovio tok novca, kako je deo uplaćivao na račun sada pokojnog Dragana Dudića Frica, napominjući da je izvesnu sumu dao i optuženima Marku Daboviću i Zoranu Ćopiću, pišu "Novosti".

- Legalnost novca i ulaganje u Srbiju smo dokazali u potpunosti sa veštačenjem - dodao je Šarić. - Tužilac ulazi u naše poslovne odnose, a ja moj novac mogu da dam kome ja hoću i da ga bacim ako to želim. Kakve to veze ima sa prljavim parama. Sve ovo vreme pratila me je hajka. Desilo mi se nešto što se poslednji put desilo 1946. Uzeta mi je i prodata imovina, pre nego što je zakazano i jedno ročište. Na televiziji su ljudi gledali kako se otimaju za moje stvari, pa i za krevetac. A ta imovina je kupljena šest godina pre perioda za koji sam optužen.

Završne reči tokom današnjeg dana daće i ostali optuženi. U slučaju da do kraja radnog vremena ne dođu svi na red, preters je zakazan i za sutra. Nakon što svi budu dali završnu reč, sudsko veće će zakazati iricanje prvostepene presude.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nije teska robija vec robijasi

    15. jul 2020 | 14:12

    Sta je bre ovo? Sve nevini po zatvorima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA