• 8

15 godina od užasnog zločina: Mališa je u šumi zlostavljao Kaju (3) do smrti, majka čuvala stražu

Da joj zlotvori nisu oduzeli život, mala Kaja bi danas bila punoletna

  • 8
Katarina Janković

Katarina Janković Foto: Privatna arhiva

Mališa Jevtović (46) pre tačno 15 godina silovao je do smrti trogodišnju Katarinu Kaju Janković u Zvezdarskoj šumi u Beogradu, dok je njena majka Ana Filipović (39) čuvala stražu.

Da joj zlotvori nisu oduzeli život, mala Kaja bi danas bila punoletna. Mališa je u međuvremenu osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, a Ana na 37. Da sve bude još strašnije, monstrum je iz zatvora tužio državu Srbiju jer su ga zatvorski čuvari navodno tukli u nekoliko navrata, pa je Evropski sud za ljudska prava u Strazburu u decembru prošle godine naložio da mu se isplati 4.000 evra odštete "zbog pretrpljenih fizičkih i duševnih bolova", piše "Kurir".

Malisa Jevtovic osumljicen za silovanje do smrti trogodisnje Katarine Jankovic

Mališa Jevtović Foto: MUP Srbije

Kajino ubistvo, koje se dogodilo 17. jula 2005, jedno je od najsvirepijih u modernoj istoriji Srbije, a Mališino ime i dalje izaziva jezu i bes u našoj javnosti. O kakvom je monstrumu reč, najbolje pokazuju i potresne reči sudije tadašnjeg Okružnog suda Siniše Sofrenovića, kad je 9. maja 2007. Jevtoviću izrečena kazna.

- Danas bi Kaja imala skoro pet godina, tačnije 59 meseci, još tačnije 1.783 dana. To nije doživela zahvaljujući postupcima ovih ljudi koji su pred nama majci, koja je nije volela, i njenom ljubavniku, koji ju je mrzeo. Kako inače protumačiti više od 50 povreda na telu deteta, od kojih su povrede trbušnih organa dovele do smrtnog ishoda? Povrede po glavi, telu, rukama, nogama i genitalijama, nanetih rukom, nogom, prstima, čak i polnim organom - rekao je, između ostalog, sudija Sofrenović.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mama

    U apsu ima tv, tuš, topli krevet, dr, tri obroka, teretana... a to plaćaju poreski obveznici Njima treba rudnik, kamenolom, ciglana, deponija, po suncu i kiši, na lebu i vodi, do smrti

  • Branislava

    Raspali se da Bog da u najgorim mukama. Nek je detetu laka crna zemlja , veće momstrume nisam videla

  • Dan8jela

    Kakav bre zatvor..elektricna stolica i to polako da crkavaju

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima