≫ 

Makroi iza rešetaka u Beogradu: Presuda grupi optuženoj za posredovanje u prostituciji

Prvostepenom presudom su na tri odnosno dve godine i četiri meseca zatvora osuđeni Darko Todorović i Saša Glišić

  • 0
Prostitutka Foto ilustracija: Shutterstock

Pred Specijalnim sudom u Beogradu u četvrtak su prvostepenom presudom na tri odnosno dve godine i četiri meseca zatvora osuđeni Darko Todorović i Saša Glišić, koje je Tužilaštvo teretilo da su organizatori kriminalne grupe čiji pripadnici su učestvovali u posredovanju u prostituciji, pišu Novosti.

Zatvorska kazna izrečena je i Milošu Tanaskoviću, koji je osuđen na 18 meseci.

Uslovne osude izrečene su Staši Momčilović, Jeleni Momčilović, Dragani Pejić i Maji Ivanović. Kazne kućnog zatvora izrečene su Srđanu Goluboviću, Nemanji Radojkiću, Zoranu Joliću, Nemanji Stojiću, Radomiru Vujoviću, Danielu Klarlu i Marku Žarkoviću. Na kućni zatvor je osuđen i Goran Stanković, zbog zloupotrebe službenog položaja.

Iznajmljivali stanove za "pružanje seksualnih usluga"

Prema optužnici, na teret im se stavlja da su od sredine marta, pa do januara ove godine, kada su uhapšeni, na području Beograda, ali i drugih gradova u Srbiji, u iznajmljenim stanovima organizovali pružanje seksualnih usluga za veći broj klijenata. U prestonici je najveći broj stanova bio u Novom Beogradu, a imali su iznajmljene stanove i na Dorćolu i Vračaru. Optuženi su, kako se tvrdi, devojkama davali polovinu zarade od ugovorenog iznosa za pružanje seksualnih usluga.

U usmenom obrazloženju presude, sudija je naveo da su tokom postupka dokazani navodi tužilaštva i da se odluka prvenstveno bazira na transkriptima prisluškivanih razgovora, ali i iskazima svedoka. U pogledu visine izrečenih kazni, veće se rukovodilo time ko je kakvu imao ulogu u grupi.

Pseudonimi za klijente

Zbog prikrivanja identiteta i kriminalnih aktivnosti, kako je tvrdilo Tužilaštvo, optuženi su sebi i angažovanim ženama davali pseudonime i dalje organizovali oglašavanje prostitucije u sredstvima javnog informisanja. Devojke su se klijentima predstavljale kao Ksenija, Maja, Dijana, Tajči...

Video: Odloženo suđenje Dušanu Milenkoviću zbog posredovanja u prostituciji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA