≫ 

Umrla porodilja u Nišu, koja je bila na respiratoru, dan posle smrti svoje bebe

Porođaj je obavljen juče

  • 58
Žena, bolnica, devojka, umrla crno-bela Foto - Ilustracija: Pixabay

A.P. (27) iz doljevačkog sela Orljane koja je u niškom Kliničkom centru bila na respiratoru zbog obostrane bronhopmenumonije, preminula je jutros, samo dan nakon što joj je umrla beba koju je na svet donela u sedmom mesecu trudnoće, saznaje Telegraf.rs.

Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju saopštio je da je uprkos velikin naporima lekara izgubljena bitka za život porodilje.

- Juče je konzilijum Ginekološko akušerske klinike zbog trpljenja ploda koje je postajalo kritično, doneo odluku da se obavi porođaj carskim rezom. Dete je ubrzo doživelo srčani zastoj i preminulo. Stanje njegove majke je i pre porođaja bilo teško, gasna razmena je bila loša zbog čega je priključena na respirator. Nakon porođaja, stanje joj se pogoršalo, bolest je dobila sistemski karakter i ona je u jutros u 8.45 sati preminula – kazao je Janković.

Klinički centar je izrazio saučešće porodici i kako je objasnio Janković, pokrenuta je standardna procedura za ovakve slučajeve.

- Biće urađen unutrašnji stručni nadzor od strane profesora niškog Medicinskog fakulteta različitih specijalnosti. Telo porodilje biće upućena na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije – rekao je Janković.

Kako je nakon smrti bebe saopštila Anđelka Slavković, direktor Klinike za dečju hirurgiju, porodilja je sve vreme bila negativna na korona virus iako je imala sve simptome ove bolesti.

U niškom Kliničkom centru je i trudnica iz Vranja koja je u veoma teškom stanju na respiratoru i žena iz Kuršumlije, pozitivna na korona virus koja je stabilna.

Video: Za 24 sata 396 novoobolelih: Još 11 smrti od korone u Srbiji

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cica

    21. jul 2020 | 14:24

    Tuga do neba... lekari lece sada samo koronu. Nazalos ona je bila negativna na koronu tako da nije bilo moguce da je neko leci

  • Lazi, lazi

    21. jul 2020 | 13:41

    Stavili trudnicu na respirator?!

  • OLJA

    21. jul 2020 | 12:01

    Ko lupa ovolike minuse, zena i njena beba su preminule

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA