≫ 

Ubica na slobodi već 28 sati u Vranjskoj Banji: Brankica usmrćena s leđa, Slavoljubu pucali u grudi

Policija i dalje intenzivno traga za počiniocem ili za više njih, budući da je nejasno kako bi jedan ubica mogao da savlada krupnog Slavoljuba

  • 3
Brankica Anđelković, Slavoljub Mladenović Foto: Facebook B.A./S.M.

Policija u Vranju 28 sati intenzivno traga za jednim ili više počinioca dvostrukog ubistva, koje se u ponedeljak ujutru dogodilo u Vranjskoj Banji, kada su stradali Brankica Anđelković (41) i njen nevenčani suprug Slavoljub Mladenović (47).

Iz Policijske uprave Vranje kažu da se na slučaju intenzivno radi.

- Preduzimaju se intenzivne mere i radnje na rasvetljavanju ovog teškog krivičnog dela i pronalaženju izvršioca. Za sada ne možemo da saopštimo više detalja - navode iz policije.

Dok potraga za ubicom traje, Vranjem i Vranjskom Banjom kolaju priče da su ubistva počinjena verovatno iz osvete ili dugova.

- Slavoljub je još iz škole bio neka vrsta žestokog momka, ali se posle nismo nešto interesovali za njega. Čuli smo da se bavi ne baš čistim poslovima, da je na ulici u smislu zarade, ali šta je konkretno radio, ne znam tačno. Iz prvog braka znam da ima odraslo dete - priča jedan Vranjanac koji Slavoljuba poznaje iz školskih dana.

Sa druge strane, za Brankicu komšije u naselju Ćosiki u Vranjskoj Banji imaju lepe reči.

- Bila je vredna, radila, kad god prođe javi se i ne znam kako je neko mogao na nju da digne ruku. Ovu vikendicu u kojoj su živeli ona i ovaj čovek što je ubijen, gradio je njen otac. Svi smo u šoku, jer njenu porodicu znamo kao fine ljude - kaže jedan od komšija.

Brankica upucana u leđa, Slavoljub u grudi

Danijela Trajković, Viši javni tužilac, kaže da je VJT u Vranju pokrenulo istragu u ovom slučaju, ali da će se precizniji podaci u vezi svega znati tek nakon što obducenti budu uradili svoj deo posla.

- Ono što se zna je da su upucani iz neposredne blizine, ona u leđa, a on u grudi. Za sada nisu poznati motivi ubistava, kao ni da li je pucano iz istog oružja. Ono što je sigurno, Brankica je ubijena iz lovačke puške. Slavoljub je u ruci imao baterijsku lampu - dodaje Trajkovićeva.

Pretpostavlja se da je Slavoljub izašao kad je primetio nešto sumnjivo u dvorištu, te poneo baterijsku lampu da osvetli prostor, ili je Brankica izašla, te on krenuo za njom.

Policija je naložila detaljnu pretragu šire okoline, ali za sada se ne zna da li je Slavoljub pružio otpor napadaču, s obzirom da je reč o krupnom čoveku, kao ni da li je bio jedan ili više napadača.

Slavoljub i Brankica nađeni su mrtvi u dvorištu vikendice, on u donjem vešu, a ona u pantalonama i bez gornjeg dela odeće.

Njih je pronašao njen otac kome je bilo sumnjivo što se ona ne javlja na telefon i što nije došla na posao. Žitelji Vranjske Banje i okolnih sela su u strahu od ubice, za kog nagađaju da se možda skriva po okolnim brdima.

Video: Dve osobe poginule u požaru u fabrici u Novom Sadu

(S. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V5

    21. jul 2020 | 12:03

    Čim vas neko ovako overi,policiji ne treba mnogo da traži..

  • Тодорић

    21. jul 2020 | 12:17

    Онда је логично да су изашли из куће,вероватно прво он,па онда она,јер у шоку није успела скроз да се обуче,па су је убили када је проверавања да ли је жив...знали су убицу,можда бивши муж.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA