≫ 

Telegraf u selu tuge: Svi žale za preminulom porodiljom, osmeh joj nije silazio s lica

Komšije skrhane tragedijom, sećaju se kako je devojka došla u selo, kako su planirali svadbu, očekivali prinovu...

  • 14
Selo Orljane Foto: Telegraf/Dragana Kocić

Doljevačko selo Orljane danas je utihnulo nakon vesti da je meštanka A.P. (27), samo dan nakon što joj je preminula beba, i sama podlegla opakoj bolesti. Da li zbog praznika Svetog Prokopija, ili zbog muke koja je zadesila njenu porodicu, tek ni na njivama nikoga nije bilo a ulicama bio promakao redak prolaznik.

Ispred dragstora zatičemo petoro ljudi, koji ćutke ispijaju po flašu piva ne gledajući jedan u drugog. Novinari nisu dobrodošli, kažu već na početku, tuga njihovih komšija je i njihova.

- Svaki dan dolaze novinari, niste vi prvi... niko nije ušao u njenu kuću. Nisam ni ja, a prvi sam joj komšija... Šta da im kažemo, svi smo se nadali da će na najbolje izaći, juče umre beba... Seljaci smo, navikli na svakakvu nevolju, pomislio sam da je mlada, biće još dece , neka samo ona bude živa... A, sad i ona ode – pričao je jedan meštanin odbijajući da mu se pomene ime, jer kako reče, ne želi da se zamera porodici koja jedino ima prava da progovori o nevolji koja ih je zadesila.

A, svi su se nadali svadbi, i pridošlicu u Orljane prihvatili raširenih ruku.

- Došla je prošle godine oko Svetog Nikole, rodom je iz Gornjeg Matejevca i osvojila celo selo. Toliko je bila pozitivna, osmeh joj nije silazio s lica, svako je voleo da je sretne. Prava žena za našeg komšiju, za njega se može reći samo „suvo zlato“. Taj ne ume nekome da kaže lošu reč, cela porodica je dobra. Planirali su svadbu, radovali se prinovi ali naiđe ovo zlo – komentariše nesreću ove porodice drugi meštanin Orljana.

U čudu su kako se mlada žena zarazila jer su smatrali da su u selu bezbedni.

- Ne nosimo maske, računamo, mala je sredina, družimo se kao i ranije... Pa, nije ovo Niš. Koliko sam ja čuo, ona je sve vreme bila negativna na koronu, ali je imala upalu pluća. Kakvo je to čudo, nije mi jasno... Onakva žena, mlada, jedra, kao jabuka... a ode – žalio je komšinicu jedan seljanin.

Niko od njih nije znao ni kada će biti sahranjeni majka i beba.

- Pogledasmo po banderama, nema nijedne plakate... Pretpostavljamo da ni rodbina ne zna još ništa, koliko smo čuli, radiće se obdukcija, pa sahrana sigurno neće biti sutra – navodi ovaj čovek.

Pokušali smo da kontaktiramo i rodbinu preminule žene u Gornjem Matejevcu, ali niko od njih nije želeo da razgovara sa novinarima.

Video: Dr Darija o preminuloj porodilji u Nišu

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeksi

    21. jul 2020 | 20:53

    Neka je andjeli cuvaju😥😥😥😥😥😥😥😥

  • Ludak

    21. jul 2020 | 20:45

    Oboje su sada na lepsem mestu, saucesce porodici.😢😢😢

  • Milan

    21. jul 2020 | 22:16

    Cudite se zasto minusi Zato sto imamo parazite od komsija Siptare i ustase ne silaze sa minusa Pale vatru a ponekad i Beograd sa nasim parazitskim opozicionarima!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA