≫ 

Kad prelaze granice šverceri se dovijaju: Narkotike kriju na najneverovatnijim mestima

Droga se pronalazi u donjem vešu, obući, kutijicama za lekove, teglama krema, listovima zelene salate, pa i u flašama šampona i pakovanjima žvaka

  • 0
narkotici, ekstazi, šverc narkotika, droga, granični prelaz Gradina Foto: Uprava carina

Uprava Carina saopštila je danas da carinici skoro svaki dan narkotike otkivaju na najrazličitijim mestima - u donjem vešu, obući, kutijicama za lekove, teglama krema, listovima zelene salate, pa kao i danas u flašama šampona i pakovanjima žvaka.

U flašici šampona carinici su danas na prelazu Gradina pronašli marihuanu i to prilikom kontole BMW-a britanske registracije, a kojim su putovala dva muškarca i žena.

Neposredno pre toga, na istom prelazu droga je nađena u kutiji žvaka, navodi se u saopštenju i dodaje da je upravo tako, kesicu presovanog hašiša, pokušao da prošvercuje državljanin Belgije (23).

Jedan od sličnih pokušaja osujećen je i 18. jula na Batrovcima, kada je kontrolom "audija" norveške registracije carinik u kesi sa smećem pronašao i kesicu presovanog hašiša. Tada je detaljno pregledan i prtljag Norvežanina (29) koji je putovao sam ka domovini - Turskoj. U neseseru sa kozmetikom, pronađen je još jedan zamotuljak presovanog hašiša.

Tog istog dana na ulaznoj strani Batrovaca detaljno je pregledan i "pežo" francuske registracije, kojim su ka Turskoj putovala dvojica francuskih državljana koji su 100 grama marihuane sakrili u donjem vešu.

Na izlaznoj strani prelaza Gradina 18. jula je detaljno pregledan "rendž rover" holandskih tablica, kojim je putovala četvoročlana porodica turskog porekla. U neseseru na zadnjem sedištu pronađena je kesica marihuane, za koju se kao vlasnik javio 43-godišnji otac, vozač automobila.

Nešto kasnije tog istog dana na Gradini je i u koferu sa garderobom kod belgijskog državljanina turskog porekla pronađeno pakovanje presovanog hašiša.

Par sati kasnije detaljano je pregledan i "porše" nemačke registracije, kojim je troje holandskih državljana putovalo ka Turskoj. U džepu pantalona koje je vozač nosio pronađena je kutija tableta, u kojoj su, umesto deklarisanih lekova, otkriveni kesica presovanog hašiša i 29 raznobojnih tableta ekstazija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA