• 0

Kad prelaze granice šverceri se dovijaju: Narkotike kriju na najneverovatnijim mestima

Droga se pronalazi u donjem vešu, obući, kutijicama za lekove, teglama krema, listovima zelene salate, pa i u flašama šampona i pakovanjima žvaka

  • 0
narkotici, ekstazi, šverc narkotika, droga, granični prelaz Gradina

Foto: Uprava carina

Uprava Carina saopštila je danas da carinici skoro svaki dan narkotike otkivaju na najrazličitijim mestima - u donjem vešu, obući, kutijicama za lekove, teglama krema, listovima zelene salate, pa kao i danas u flašama šampona i pakovanjima žvaka.

U flašici šampona carinici su danas na prelazu Gradina pronašli marihuanu i to prilikom kontole BMW-a britanske registracije, a kojim su putovala dva muškarca i žena.

Neposredno pre toga, na istom prelazu droga je nađena u kutiji žvaka, navodi se u saopštenju i dodaje da je upravo tako, kesicu presovanog hašiša, pokušao da prošvercuje državljanin Belgije (23).

Jedan od sličnih pokušaja osujećen je i 18. jula na Batrovcima, kada je kontrolom "audija" norveške registracije carinik u kesi sa smećem pronašao i kesicu presovanog hašiša. Tada je detaljno pregledan i prtljag Norvežanina (29) koji je putovao sam ka domovini - Turskoj. U neseseru sa kozmetikom, pronađen je još jedan zamotuljak presovanog hašiša.

Tog istog dana na ulaznoj strani Batrovaca detaljno je pregledan i "pežo" francuske registracije, kojim su ka Turskoj putovala dvojica francuskih državljana koji su 100 grama marihuane sakrili u donjem vešu.

Na izlaznoj strani prelaza Gradina 18. jula je detaljno pregledan "rendž rover" holandskih tablica, kojim je putovala četvoročlana porodica turskog porekla. U neseseru na zadnjem sedištu pronađena je kesica marihuane, za koju se kao vlasnik javio 43-godišnji otac, vozač automobila.

Nešto kasnije tog istog dana na Gradini je i u koferu sa garderobom kod belgijskog državljanina turskog porekla pronađeno pakovanje presovanog hašiša.

Par sati kasnije detaljano je pregledan i "porše" nemačke registracije, kojim je troje holandskih državljana putovalo ka Turskoj. U džepu pantalona koje je vozač nosio pronađena je kutija tableta, u kojoj su, umesto deklarisanih lekova, otkriveni kesica presovanog hašiša i 29 raznobojnih tableta ekstazija.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima