≫ 

Oteli Petra (13) i držali ga satima u napuštenoj vikendici: Potvrđena optužnica protiv otmičara

Oktobra prošle godine, braća Jovišić presrela su dečaka, otela i vezala

  • 1
Petar Mitrović BLUR Foto: Privatna arhiva

Viši sud u Sremskoj Mitrovici potvrdio je optužnicu koju je podiglo tužilaštvo protiv Marka Jovišića (54), njegovog sina Lazara (19) i Alekse Mrđe (19), iz Stare Pazove, osumnjičenih da su 27. oktobra prošle godine oteli Petra Mitrovića (13), iz Stare Pazove, i držali ga zatočenog u napuštenoj vikendici u Belegišu.

Optužnica još nije pravosnažna, a koji su bili motivi kidnapovanja trinaestogodišnjaka moglo bi uskoro da se otkrije u sudnici, pišu Novosti.

Ono što je do sada istraga utvrdila jeste da su "mozak operacije" otmice dečaka bila braća Jovišić, dok su im podršku u ovom krivičnom delu dali otac i njihov prijatelj Mrđa. Protiv maloletnog Jovišića (17) vodi se sudski postupak za maloletna lica u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici.

Otmica dečaka iz Stare Pazove podigla je celu Srbiju na noge, kada se pronela vest da je krajem oktobra oko pola sata pre ponoći u Ulici Branka Radičevića u Staroj Pazovi nestao Petar.

Dečaka, koji je bio na biciklu, Jovišići su presreli, oteli i vezali, a zatim putničkim automobilom marke "punto" odvezli u napuštenu vikendicu gde su ga držali nekoliko sati. Operativnim radom policije brzo i efikasno dečak je nepovređen vraćen svojim roditeljima.

Video: Kidnapovani Petar bezbedno vraćen kući

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    22. jul 2020 | 10:38

    Шта се чекало до сад ! ? Овакве случајеве радити по скраћеном поступку. Отмице и злостављање деце да буде приоритет у правосуђу !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA