Zvezdin navijač ubijen na Senjaku je praunuk srpskog generala Simovića, heroja sa Solunskog fronta

Borivoje (30) je ubijen u parku na Senjaku 25. juna

  • 51
Borivoje Simović Foto: Večernje Novosti

Borivoje Simović (30), član jedne od najvažnijih grupa Zvezdinog severa - "Ultra Boys", ubijen je 25. juna oko 22.30 u parku na Senjaku.

Njegova smrt izazvala je veliku pažnju medija, a sumnja se da je želeo da pomiri dve zavađene frakcije navijača Crvene zvezde. Borivoja su napali u jednom parku, a čovek koji je te večeri bio s njim odbio je saradnju sa policijom.

Samo dva dana pre ubistva Igor Vrević, Aleksandar Nikolić i Miloš Mišljen, prebili su u ovom kraju Simovićevog bliskog prijatelja. Policija istražuje kako su ova dva događaja povezana, a sva trojica su saslušana 25 dana nakon ubistva.

Mladić je pogođen jednim hicem u leđa, privatnim automobilom prebačen je u Urgentni centar, ali su lekari nažalost mogli samo da konstatuju smrt. Na mestu zločina nađeno je više ispaljenih čaura iz dva različita oružja, kao i jedan pištolj. Takođe, uzeti su i snimci sa sigurnosnih kamera iz neposredne blizine. Policija poseduje i video snimak tuče kada su trojica ispitivanih pretukli Borivojevog prijatelja, samo dva dana pre kobne noći.

Borivoje je, inače, kako piše Blic, praunuk generala Dušana Simovića, komandanta junačkog Sedmog pešadijskog puka na Solunskom frontu i predsednika Vlade Kraljevine Jugoslavije pred bombardovanje 6. aprila 1941. On je tu funkciju obavljao od 27. marta 1941. do 12. juna 1942. godine.

Dušan je Vojnu akademiju završio 1900. godine, a Višu školu 1905. Tokom Balkanskih ratova (1912-1913) i Prvog svetskog rata (1914-1918) se pokazao kao odličan oficir, pa je unapređen dva puta i tada stigao do čina poručnika. Bio je i ministar vojne odbrane i Vlade Jugoslavije u egzilu.

Objavio je veliki broj radova i knjiga kao vojni pisac. Nosilac je nekoliko odlikovanja, a za zasluge u ratovima je dva puta dobio Karađorđevu zvezdu sa mačevima četvrtog stepena, a u Beogradu je ostao do smrti 26. avgusta 1962. godine.

Video: Užas u Vranjskoj Banji: Pronađena dva tela u lokvi krvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mališa

    22. jul 2020 | 17:02

    Bio je nasilnik,diler droge, vozio mercedes bez dana radnig staža, organizovao prodaju droge u Beču sa još jednom grupom momaka, njih oko 40. Nosio oružje, napadao policiju, glumio silu. O mrtvima sve najbolje ali će Puškinova ulica biti mirna i sretna. Deda mu je pretača parole " bolje grob nego rob" ali se zato lepo ušuškao u Puškinovu ulicu dok je srpska mladost ginula 1941 a unuk što je zaslužuo tako je i prošao.Otac mu je isto siledžija tako da ne treba ovakvu vrstu ljudi uopšte žaliti. Počivaj u miru.

  • Goran

    22. jul 2020 | 17:44

    Pradeda bi bio ponosan na njega.

  • PFC

    22. jul 2020 | 16:43

    Slava dedi, vecna mu slava i hvala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA