≫ 

"Živiš, dušo, više nego nego iko drugi": Potresne reči upućene Tijani Jurić, 6 godina od njene smrti

Danas Tijana čini sve da se ni jednom detetu ovakva tragedija ne desi

  • 10
Tijana Jurić i otac Igor Jurić Tijana Jurić i otac Igor Jurić / Foto: Privatna arhiva

- Nepravednik neka i dalje čini nepravdu, nečisti neka se i dalje kalja, a pravednik neka i dalje čini pravednost, i sveti neka se i dalje osvećuje. Jer, dolazim brzo i plata moja ide sa mnom, da uzvratim svakom onako kakvo je delo njegovo - reči su iz Novog Zaveta, Otkrovenja po Jovanu.

Njih je juče na društvenim mrežama podelio Igor Jurić, otac tragično stradale Tijane (15), koja je na najsuroviji način ubijena pre šest godina.

- U noći između 25 i 26. jula nestala je Tijana. Danas Tijana štiti nas i više nego iko drugi. Stvarajući i otvarajući put čini sve da se ni jednom detetu ovakva tragedija ne desi. Živiš, dušo, više nego oni koji tumaraju u mraku ovozemaljskim životom! - napisala je jedna korisnica, a na svom profilu podelio ih je Jurić.

Ovo su još neke od poruka posvećene tragično nastradaloj devojčice, njenoj porodici i prijateljima:

Podsetimo, 12 dana je Tijanina porodica provela u nadi da je živa. Ipak, 7. avgusta do devojčicinih najmilijih stigla je užasavajuća vest, da je njeno telo pronađeno na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor.

Tijana je, u petak veče, tog kobnog 25. jula, vozom otišla u Bajmok gde joj žive baba i deda sa majčine strane. Oko ponoći je krenula kući, u društvu jedne devojčice i dečaka. Na sred puta, odlučila je da krene nazad ka Rati, kako bi jednom drugu vratila duksericu koju je isto veče pozajmila.

Vraćajući se sama istim putem, Tijana je išla Ulicom JNA. Na uglu ulica Tri istarske žrtve i Njegoševe srela je drugare oko pola sata posle ponoći. Na pitanje kuda se uputila, odgovorila je da ide da vrati pozajmljen duks.

Nastavila je ulicom Tri istarske žrtve, prešla prugu i krenula zemljanim putem koji vodi do sportskog terena na kojem ju je čekao drug čiju je duksericu pozajmila. Kako dugo nije došla, drug sa terena krenuo joj je u susret.

Tijana Jurić Tijana Jurić / Foto: Facebook/Igor Jurić

Tijane, međutim, nije bilo, a na zemljanom putu, stotinak metara dalje, nalazila se njena bela patika kao i veštački nokat.

Signal njenog telefona detektovan 2 km od granice.

Već jedan sat posle ponoći prve večeri deca i drugi stanovnici Bajmoka počeli su da traže Tijanu. Policija se u potragu uključila u 1.30, a zatim i žandarmerija.

Dani, puni neizvesnosti i očaja, proticali su...

A onda, kasno u noć, 13. dana potrage, 7. avgusta, oko pola jedan, objavljeno je da je uhapšen otmičar Tijane Jurić, a da je njeno telo pronađeno u blizini Sombora, 23 kilometra od mesta na kojem je oteta u Bajmoku.

Dragan Đurić Dragan Đurić / Foto: Facebook/Dragan Djuric

Policajci su Dragana Đurića pronašli u mesari u Surčinu, kako potpuno mirno seče meso. Na mesto gde se nalazi devojčicino telo Đurić je sam odveo policiju.

Devojčicu je silovao, a zatim ubio. Za ovaj monstruozan zločin osuđen je na 40 godina zatvora. Kako je Tijanin otac izjavio posle suđenja, na pitanje sudije zašto je ubio devojčicu, Đurić je rekao "ne znam".

Prethodnih 6 teških i bolnih godina, njen otac Igor Jurić, osnivač Fondacije Tijana Jurić, posvetio je borbi protiv pedofila i ubica dece, kako se zločin koji se dogodio njegovoj ćerki nikad više ne bi ponovio.

Zahvaljujući njegovoj misiji, maja prošle godine uspeo poslanici Skupštine Srbije usvojili izmene Кrivičnog zakonika Srbije kojim se ukida kazna zatvora od 30 do 40 godina i uvodi doživotna kazna za počinioce najtežih krivičnih dela.

Video: Kako je Tijana Jurić zapečatila sudbinu svakom ubici deteta u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA