≫ 

Nastavljeno pripremno ročište u slučaju "Jovanjica", bilo je zatvoreno za javnost

O dokaznim predlozima izjašnjavao se branilac Koluvije

  • 3
Jovanjica, marihuana, hapšenje Jovanjica /Foto: MUP, Pixabay

U Specijalnom sudu u Beogradu popodne je nastavljeno pripremno ročište u procesu protiv većinskog vlasnika poljoprivrednog dobra "Jovanjica" Predraga Koluvije i devetorice optuženih, koji se terete da su na tom imanju organizovano proizvodili marihuanu radi dalje prodaje.

Na ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, danas se o dokaznim predlozima izjašnjavao branilac Koluvije, a na sledećim ročištima koaj su zakazana za kraj avgusta predloge će izneti i branioci ostalih optuženih.

Na jučerašnjem ročištu tužilaštvo za organizovani kriminal je pročitalo obimnu optužnicu i iznelo svoje dokazne predloge, a optuženi su se izjasnili o krivici, negirajući krivična dela.

Sledeća ročišta, koja će takođe biti održana bez prisustva javnosti zakazana su za 26, 27. i 28. avgust.

Nakon toga će sud zakazati početak glavnog pretresa, koji će biti javan, a na kojem će optuženi moći detaljno da iznesu svoje odbrane.

Specijalni sud u Beogradu Foto: Marko Jovanović

Pored Kolucije optuženi su i Sergej Mrđa, Vladan Živojinović, Branislav Miljević, Zdravko Milošević, Stevan Holić, Vule Bojović, Petar Živanović, Petar Hricaj i Boban Jovanović.

Koluvija i ostali optuženi, osim jednog koji je u bekstvu, su u pritvoru, a nedavno je uhapšeno još sedam osmnjičenih da su bili pripadnici ove grupe, među kojima je i pet radnika MUP-a i BIA.

Protiv njih je istraga tek otpočela.

Ukupno dva osumnjičena su još uvek u bekstvu.

Nakon hapšenja u novembru je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštackim uslovima.

Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro cetiri tone.

Video: Uhapšen vlasnik firme Jovanjica i zaposleni: Policija pronašla tone droge na poljoprivrednom dobru

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lora

    29. jul 2020 | 22:15

    Zatvoreno da se ne zna ko je sve umesan. A umasani svi

  • Мићко

    29. jul 2020 | 22:30

    У Албанији овакво расте БДП. А код нас се суди за производњу

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA