≫ 

Ovaj čovek još nije ostao bez dozvole: Pantić divlja za volanom, ali najteža mera nije izrečena

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja objasnio situaciju u kojoj se vozaču može oduzeti dozvola

  • 20
Milojko Pantić Milojko Pantić / Foto: ATA Images

Poznati komentator Milojko Pantić ponovo je zbog svoje divljačke vožnje dospeo na naslovne strane, a ovoga puta, vozeći pijan, uleteo je u pešačku zonu u Pećincima. Odveden je na trežnjenje na kom je proveo 12 sati, kaženjen novčano, zabranom upravljanja vozila i kaznenim poenima, ali ono što sve građane koji šokirano posmatraju njegova pijana ludovanja za volanom interesuje jeste - zašto Pantiću nije oduzeta dozvola?

Koliko je potrebno da neko bude bahat za volanom, da li treba čekati da nekoga ubije, da li je Milojko Pantić povlašćen zbog svoje popularnosti - neka su od pitanja koja ovih dana more građane, svedoke Pantićevih suludih postupaka na drumovima.

Pantiću je nakon karambola u Pećincima, kada je automobilom "golf" uleteo u pešačku zonu oko 22 sata, izmereno 1,6 promila alkohola u krvi, zatim je odveden u policijsku stanicu gde je na treženjenu proveo 12 sati.

Sproveden je zatim kod sudije za prekršaje u Rumi gde mu je izrečena kazna od 120.000 dinara, 16 kaznenih poena i 10 meseci zabrane upravljanja motornim vozilom.

Ta kazna možda i ne bi "zapala za oko" da Pantić već nije ponovio incident i ponovo pijan seo za volan.

Beograđani se još sećaju incidenta iz maja 2019. kada je u večernjim satima na Brankovom mostu izazvao niz prekršaja, sudario se sa džipom Interventne policije, a zatim nastavio vožnju u suprotnom smeru na Brankovom mostu.

Kasnije se još i pravdao kako je žrtva medijskog linča, te priznajući da se jeste napio, ali da "nikoga nije ubio".

Kada se vozaču oduzima dozvola?

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja objasnio je za Blic situaciju u kojoj se vozaču može oduzeti dozvola.

- Vozač kojem u toku dve godine sud izrekne ukupno 18 ili više poena, policija oduzima dozvolu, a postupak vraćanja dozvole je veoma mukotrpan - kaže Okanović.

Kako je objasnio, vozač mora da prođe zdravstveni pregled i poseban seminar u Agenciji za bezbednost saobraćaja da bi dobio dozvolu nazad.

- Među najčešćim sakupljačima poena su alkoholisani vozači i vozači koji upravljaju vozilom tokom zabrane - dodao je Okanović.

Međutim, važno je napomenuti da oduzimanje vozačke dozvole i zabrana upravljanja motornim vozilom, kako je kažnjen Pantić, nije isto.

Video: Snimak divljačke vožnje Milojka Pantića po Brankovom mostu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nn

    29. jul 2020 | 22:47

    Ovaj covek da se uozbilji pre nego nekog ubije. Ne interesuje nikog njegovo zanimanje, to je njegova licna stvar. Njegova voznja u pijanom stanju interesuje nas sve. Neka se NAVIKNE na taxi ili gsp, ili neka ostavi alkohol. Nije balavac, naprotiv.

  • joco

    29. jul 2020 | 23:09

    Posaljite ga za Zagreb njima se ulizao pa neka tamo oijan vozi

  • фебо

    29. jul 2020 | 22:59

    Еее луди милојко

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA